• Belangrijke informatie
Belangrijke informatie
Uploaden paspoort kopie alle pagina's
Je dient een duidelijke scan of kopie van alle pagina's, inclusief de voor- en achterkant van je paspoort te uploaden tijdens je aanvraag van het e-visum. Het paspoort dient te voldoen aan de volgende eisen;
 • Het paspoort dient minimaal een half jaar na vertrek na thuiskomst geldig te zijn.
 • Het paspoort dient ten minste twee lege pagina's te bevatten, die tegenover elkaar liggen.
 • Het paspoort dient minimaal 6 maanden geldig te zijn na vertrek uit het land.
Uploaden pasfoto
Je dient een duidelijke scan van je pasfoto te uploaden tijdens je aanvraag van het e-visum. De pasfoto dient te voldoen aan de volgende eisen;
 • Pasfoto's dienen te voldoen aan de eisen die gelden voor pasfoto's voor een paspoort of identiteitskaart. Voor alle eisen raadpleegt u de Fotomatrix 2007 van de rijksoverheid.
 • Pasfoto’s dienen een volledig witte achtergrond te hebben. Zelfs een lichtblauwe achtergrond wordt niet geaccepteerd door de ambassade. Oren dienen duidelijk zichtbaar te zijn en sieraden (oorbellen) dienen verwijderd te worden. De schouders dienen zichtbaar te zijn en bedekt te zijn met donkere kleding. 
Uploaden ticket (vlucht)
Je dient een duidelijke kopie van je e-ticket of boekingsbevestiging (retourticket) te uploaden van je vlucht tijdens je aanvraag van het e-visum. Je naam dient duidelijk zichtbaar te zijn op dit ticket.
Uploaden bevestiging van hotelboeking
Je dient een duidelijke kopie van je hotelboekingsbevestiging van minimaal de eerste nacht te uploaden tijdens je aanvraag van het e-visum. Je naam dient duidelijk zichtbaar te zijn op deze bevestiging.
Vereisten e-visum China
Houd rekening met de volgende vereisten voor een e-visum voor China;
 • Het e-visum is maximaal 30 dagen geldig.
 • Het e-visum is alleen geldig voor een single entry (eenmalige inreis).
 • Het e-visum dient gebruikt te worden binnen 30 dagen vanaf de uitgifte datum.
 • Je vertrekt over minimaal 15 dagen naar China vanaf de dag van de aanvraag op onze website.
 • Het e-visum wordt ongeveer een week voor vertrek geleverd per mail.
 • De reis dient compleet te zijn (vliegticket, hotelreservering).
 • Je dient bij aankomst in Shanghai nog ongeveer 20 euro stempelkosten te betalen.
Extra vereisten voor een toeristisch e-visum (groepsvisum) China
Houd rekening met de volgende vereisten voor een toeristisch e-visum (groepsvisum) voor China;
 • Het toeristische E-visum kan alleen aangevraagd worden als je met minimaal twee en maximaal acht personen naar China gaat (het beste is om het groepsvisum per stel aan te vragen als je met meerdere stellen reist).
 • Het toeristische E-visum kan alleen gebruikt worden bij aankomst in Shanghai. Het is wel toegestaan om vervolgens door te reizen naar een andere stad.
 • Alle personen op het toeristische E-visum dienen tegelijkertijd China in- en uit te reizen. Let op: als er een noodgeval is waardoor één persoon op het groepsvisum het land moet verlaten kan het splitsen van het groepsvisum een aantal werkdagen in beslag nemen. Je kunt het land dan dus alleen samen verlaten!
Extra vereisten voor een zakelijk e-visum China
Houd rekening met de volgende vereisten voor een zakelijk e-visum voor China;
 • Het zakelijke E-visum kan alleen gebruikt worden bij aankomst via Shanghai Pudong Airport.
 • Een zakelijke uitnodiging vanuit een Chinees bedrijf is vereist.
 • Een business license (het Chinese equivalent van de KvK) van het uitnodigende bedrijf uit China is vereist.
 • Een kopie van alle pagina's van het paspoort (inclusief de voorkant en de achterkant) is vereist.
Toerisme
Zakelijk
Student
Transit
Sociaal Cultureel
Non-O (retirement)
Lang Verblijf
Journalist
Z visum (werk- of stagevisum)
Meereizend Familielid
Humanitair
Automobiel Toerisme
Privébezoek
Vrijwilligerswerk
Sport
Toerisme (East Africa)
STV (Special Tourist Visa)
Non-O (familiebezoek)

Een visum aanvragen voor China  

Reis je binnenkort naar China voor een verblijf van maximaal 30 dagen? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor het aanvragen van een e-visum voor China. Je hoeft hiervoor geen vingerafdrukken af te geven bij de ambassade. Je kunt een e-visum voor China aanvragen indien je over minimaal 15 dagen vertrekt naar China vanaf de dag van de aanvraag op onze website. Het e-visum is alleen geldig voor een enkele inreis. Let op! Je kunt alleen een e-visum voor China aanvragen als je met minimaal twee personen reist. Bovenaan deze pagina kun je lezen wat de exacte voorwaarden en vereisten zijn voor een e-visum voor China. Lees alle bovenstaande informatie goed door voordat je start met de visumaanvraag.  

Kosten en verwerkingstijd e-visum voor China

Vanaf 17 december 2019 is het noodzakelijk dat iedereen zijn of haar vingerafdrukken afgeeft bij het Chinese visumcentrum in Den Haag of Brussel. Als je een e-visum voor China aanvraagt omzeil je dit probleem. Je ontvangt het e-visum voor China ongeveer een week voor vertrek per aangetekende post of koerier. De kosten voor het aanvragen van een toeristisch e-visum voor China bedragen € 250,- incl. btw per persoon. Een zakelijk e-visum voor China kost € 350,- incl. btw per persoon. Je dient het e-visum voor China minimaal 15 dagen voor vertrek aan te vragen, omdat het e-visum vanuit China opgestuurd zal worden. Een e-visum voor China dient gebruikt te worden binnen 15 dagen vanaf de uitgifte datum. Vertrek je sneller dan over 15 dagen naar China? Vraag dan een fysiek visum voor China aan via YourVisa.  

Spoedvisum China

Vertrek je al binnen een aantal dagen naar China en heb je nog geen visum? Dan kom je niet in aanmerking voor een e-visum voor China. Vraag dan direct een fysiek spoedvisum voor China aan via YourVisa. De kosten hiervan zijn variabel. Als je de exacte prijs van je fysieke visumaanvraag voor China wilt weten kun je deze berekenen door de aanvraag samen te stellen in onze webshop. Vanwege een afsprakensysteem bij de ambassade van China en een beperkt aantal plekken per dag, raden wij aan om je fysieke spoedvisum voor China zo spoedig mogelijk aan te vragen.

Verschillende soorten visums

Een e-visum voor China is te alleen aan te vragen voor toeristische of zakelijke reizen. Het e-visum is altijd een single entry en maximaal 30 dagen geldig. Je kunt het visum niet verlengen in China. Een toeristisch e-visum voor China kun je alleen aanvragen vanaf twee tot acht personen. Daardoor wordt het ook wel een groepsvisum voor China genoemd. Op dit groepsvisum voor China staan alle personen vermeld waarmee je de aanvraag gelijktijdig indient. Alle personen op het groepsvisum voor China dienen tegelijkertijd China in- en uit te reizen. Als er een noodgeval is waardoor één persoon op het groepsvisum voor China het land moet verlaten kan het splitsen van het groepsvisum een aantal werkdagen in beslag nemen. Als dat te lang duurt dien je dus met z’n allen tegelijk China te verlaten.

YourVisa

Het aanvragen van een e-visum (groepsvisum) voor China kan erg lastig zijn. Er worden veel persoonlijke vragen gesteld (in het Engels) en er dienen documenten geüpload te worden tijdens de aanvraag (paspoort, pasfoto, ticket etc.). De ambassades stellen veel eisen aan de te uploaden documenten en de aanvraag kan meestal alleen afgerekend worden via een credit card. 

Als je de aanvraag voor een e-visum (groepsvisum) voor China via YourVisa laat verlopen kun je deze vragen gemakkelijk in het Nederlands beantwoorden en de vereiste documenten in ieder gewenst formaat uploaden. Wij zorgen er vervolgens voor dat je gegevens en documenten in het juiste formaat doorgezet worden naar de online omgeving van de Chinese overheid.

Bij YourVisa betaal je gemakkelijk per iDeal (Nederland), Bancontact (België) of bank transfer. Bij slechts een enkele (type)fout kan de visumaanvraag voor China al geweigerd worden of je wordt niet toegelaten op de vlucht. Wij controleren al je gegevens en documenten zorgvuldig zodat je zeker weet dat de visumaanvraag voor China in één keer goedgekeurd wordt en geen (type)fouten bevat. Bij YourVisa betaal je geen transactiekosten voor de online betaling.

Vraag hier direct je e-visum voor China aan!

© YourVisa, Realisatie door Websentiment