Wanneer wordt mijn aanvraag in behandeling genomen?
Een aanvraag voor een e-visum wordt afgerond binnen de verwerkingstermijn die je kunt vinden op de landenpagina van je bestemming. De verwerkingstijd van een fysieke visumaanvraag gaat in wanneer alle vereiste documenten door ons zijn ontvangen en in orde zijn.
Wat is het verschil tussen een "Single Entry"en een "Double Entry"?
Een “Single Entry” visum staat één inreis toe, terwijl een “Double Entry” visum twee inreizen toestaat binnen een bepaalde periode. Een “Multiple Entry” visum staat een meervoud van inreizen toe binnen een bepaalde periode.
Wordt er weleens een visum geweigerd?
Een visumaanvraag wordt zelden geweigerd. Dit kan alleen gebeuren als je niet voldoet aan de vereisten of als er onjuiste informatie wordt verstrekt. YourVisa is er om ervoor te zorgen dat de kans op een afwijzing minimaal is.
Wat gebeurt er als ik niet alle benodigde formulieren en documenten heb meegestuurd?
Als we niet alle documenten hebben ontvangen zullen we hier altijd alsnog om vragen. De aanvraag kan hierdoor wel vertraging oplopen.
Is het veilig om mijn paspoort per aangetekende post op te sturen?
Ja, versturen via aangetekende post of per koerier is een veilige manier om je paspoort te verzenden en retour te ontvangen.
Kan ik een visum aanvragen zonder mijn originele paspoort af te hoeven geven?
Voor een e-visum is dit mogelijk. Voor een fysieke aanvraag is altijd het paspoort vereist. Het visum wordt dan in de vorm van een sticker in je paspoort geplakt. Neem contact op met ons voor meer specifieke informatie.
Wat moet ik opsturen naar YourVisa?
Wanneer je een bestelling doet op onze website, kun je bij stap 4 een aanvraagpakket downloaden. Hierin staat aangegeven welke formulieren ingevuld en opgestuurd dienen te worden, uiteraard samen met jouw paspoort.

Lees het aanvraagpakket goed door want de eisen en benodigdheden verschillen per land. In ieder geval dien je de volgende documenten op te sturen:
  • Paspoort
  • Pasfoto
  • Aanvraagformulier YourVisa 
  • Aanvraagformulier(en) benodigde visum/visa met de bijbehorende documenten
Waarom zou ik mijn visum via YourVisa regelen en niet zelf?
YourVisa heeft veel ervaring op het gebied van visumaanvragen. Wij bieden een gemakkelijke en snelle aanvraagprocedure en een professionele en persoonlijke ondersteuning. Bij een aanvraag van een fysiek visum hoef je zelf niet meerdere keren op en neer naar Den Haag en/of Brussel.
© YourVisa, Realisatie door Websentiment