• Belangrijke informatie
Belangrijke informatie
Uploaden paspoort kopie
Je dient een duidelijke scan of kopie van de informatiepagina van je paspoort te uploaden tijdens je aanvraag van het e-visum. Het paspoort dient te voldoen aan de volgende eisen;
 • Het paspoort dient minimaal een half jaar na vertrek na thuiskomst geldig te zijn.
 • Het paspoort dient ten minste twee lege pagina's te bevatten, die tegenover elkaar liggen.
 • Het paspoort dient minimaal 6 maanden geldig te zijn na vertrek uit het land.
Uploaden ticket (vlucht)
Je dient een duidelijke kopie van je e-ticket of boekingsbevestiging (retourticket) te uploaden van je vlucht tijdens je aanvraag van het e-visum. Je naam dient duidelijk zichtbaar te zijn op dit ticket.
Geldigheid Entry Fee Voucher voor Suriname
Sinds 18 oktober 2019 is het niet meer mogelijk om bij aankomst op de luchthaven in Suriname of op schiphol een toeristenkaart (e-visum) voor Suriname aan te vragen. Alle reizigers dienen vooraf een e-visum (Entry Fee Voucher) aan te vragen. Zonder een vooraf aangevraagd visum voor Suriname wordt je niet toegelaten op de vlucht.

Je kunt een toeristisch e-visum voor Suriname aanvragen in de volgende soorten;
 • Transit visum (max. 3 dagen verblijf)
 • Entry Fee Voucher 30 dagen (voorheen toeristenkaart voor Suriname, te verlengen in Paramaribo)
Let op! Als je een Entry Fee Voucher voor Suriname aanvraagt (Single Entry 30 dagen) wordt er bij binnenkomst in Suriname 30 dagen afgestempeld. Om gebruik te kunnen maken van de volle 90 dagen dien je dit visum ter plaatse per 30 dagen te verlengen bij het immigratiekantoor.  Verlengen van de Entry Fee Voucher (voorheen toeristenkaart voor Suriname) is maximaal twee keer mogelijk, zodat je in totaal 90 dagen in Suriname kunt blijven. Om het visum te verlengen dien je je te melden bij de vreemdelingendienst: Mr. J. Lachmonstraat no. 167 (gebouw Ministerie van Openbare Werken) Tel: 00-597-5321 09.
Vereisten Entry Fee Voucher Suriname
Houd rekening met de volgende vereisten voor een e-visum (Entry Fee Voucher) voor Suriname;
 • Het e-visum dient minimaal 4 werkdagen voor inreis in Suriname aangevraagd worden.
 • Je beschikt nog niet over een geldig visum voor Suriname.
 • Je dient in het bezit te zijn van een vliegticket (retour of doorreis) of een ticket van een geregistreerde cruisemaatschappij.
 • Je mag geen eerdere overtredingen zijn begaan op het grondgebied van Suriname of een overstay hebben gehad op een vorig visum.
 • Je dient een afdruk van het e-visum (Entry Fee Voucher) te kunnen laten zien als je het land in reist.
Toerisme
Zakelijk
Student
Transit
Sociaal Cultureel
Non-O (retirement)
Lang Verblijf
Journalist
Z visum (werk- of stagevisum)
Meereizend Familielid
Humanitair
Automobiel Toerisme
Privébezoek
Vrijwilligerswerk
Sport
Toerisme (East Africa)

Een visum aanvragen voor Suriname

Als je voor een toeristische of zakelijk reis naar Suriname wilt dien je van tevoren een "Entry Fee Voucher" of een e-visum voor Suriname aan te vragen. Sinds 18 oktober 2019 is het niet meer mogelijk om bij aankomst in Suriname een visum aan te vragen. Vanaf 1 juli 2022 is de algemene visumplicht voor toeristische doeleinden afgeschaft, maar dien je voorafgaand aan je reis een "Entry Fee Voucher" aan te vragen. Je visum voor Suriname kun je eenvoudig online aanvragen bij YourVisa. Je ontvangt dan een "Entry Fee Voucher" of een e-visum voor Suriname welke 30 dagen geldig is. Als je langer dan 30 dagen in Suriname wilt verblijven kun je 30 dagen bij laten stempelen bij de Vreemdelingenpolitie. Je kunt je visum voor Suriname maximaal 90 dagen voor de reis naar Suriname aanvragen. Meereizende kinderen staan niet meer in het paspoort van de ouders en deze dienen dus zelf een visum voor Suriname aan te vragen. Onderaan deze pagina kun je lezen wat de exacte voorwaarden en vereisten zijn voor een e-visum voor Suriname. Lees alle onderstaande informatie goed door voordat je start met de visumaanvraag.

Kosten en verwerkingstijd visum voor Suriname

Een "Entry Fee Voucher" voor Suriname kun je vanaf 90 dagen voordat je Suriname in reist aanvragen. Via YourVisa vraag je snel en eenvoudig je visum voor Suriname aan. De kosten voor het aanvragen van dit visum zijn afhankelijk van het soort visum dat je kiest. De verwerkingstijd ligt op maximaal 4 werkdagen.

 • Entry Fee Voucher single entry 30 dagen: € 108,-

Alle prijzen zijn inclusief servicekosten en btw.

Heb je nog vragen over het aanvragen van een e-visum voor Suriname? Neem dan direct contact op met YourVisa. Wij helpen je graag verder.  

Spoedvisum Suriname

Vertrek je al binnen een aantal dagen naar Suriname en heb je nog geen e-visum voor Suriname aangevraagd? Vraag dan direct een e-visum voor Suriname aan via YourVisa. Het is via de Surinaamse overheid niet mogelijk om een spoedvisum aan te vragen, echter worden het merendeel van de visums sneller uitgegeven dan binnen de opgegeven 4 werkdagen. In veel gevallen wordt het visum voor Suriname binnen 1 werkdag verstrekt. De Surinaamse overheid beslist, dus YourVisa kan dit helaas niet garanderen. Voor meer informatie neem contact op met YourVisa.

Verschillende soorten visums

Via YourVisa kun je een "Entry Fee Voucher" voor Suriname gemakkelijk online aanvragen via onze webshop. Je hebt de keuze uit de volgende visums met bijbehorende geldigheidsduur:

 • Entry Fee Voucher single entry 30 dagen: € 108,-

Verlengen visum in Suriname

Als je een "Entry Fee Voucher" voor Suriname aanvraagt (Single Entry 30 dagen) wordt er bij binnenkomst in Suriname 30 dagen afgestempeld. Je kunt dit visum ter plaatse met 30 dagen verlengen bij het immigratiekantoor. Om het visum te verlengen dien je je te melden bij de vreemdelingendienst: Mr. J. Lachmonstraat no. 167 (gebouw Ministerie van Openbare Werken) Tel: 00-597-5321 09.  

YourVisa

Het aanvragen van een e-visum voor Suriname kan erg lastig zijn. Er worden veel persoonlijke vragen gesteld en er dienen documenten geüpload te worden tijdens de aanvraag (paspoort, pasfoto, ticket etc.). De ambassades stellen veel eisen aan de te uploaden documenten en de aanvraag kan meestal alleen afgerekend worden via een credit card. 

Als je de aanvraag voor een e-visum voor Suriname via YourVisa laat verlopen kun je deze vragen gemakkelijk in het Nederlands beantwoorden en de vereiste documenten in ieder gewenst formaat uploaden. Wij zorgen er vervolgens voor dat je gegevens en documenten in het juiste formaat doorgezet worden naar de online omgeving van de Surinaamse overheid.

Bij YourVisa betaal je gemakkelijk per iDeal (Nederland), Bancontact (België) of bank transfer. Bij slechts een enkele (type)fout kan de visumaanvraag voor Suriname al geweigerd worden of je wordt niet toegelaten op de vlucht. Wij controleren al je gegevens zorgvuldig zodat je zeker weet dat de visumaanvraag voor Suriname in één keer goedgekeurd wordt en geen (type)fouten bevat. Bij YourVisa betaal je geen transactiekosten voor de online betaling.

© YourVisa, Realisatie door Websentiment