• Belangrijke informatie
Belangrijke informatie
Visum voor een kort verblijf
Een visum voor een verblijf van maximaal 30 dagen kan bij aankomst worden aangevraagd. Het is echter niet te garanderen dat je een visum krijgt en niet alle luchtvaartmaatschappijen staan reizen zonder visum toe. YourVisa raadt daarom aan altijd voor vertrek het visum te regelen.
Uploaden paspoort kopie
Je dient een duidelijke scan of kopie van de informatiepagina van je paspoort te uploaden tijdens je aanvraag van het e-visum. Het paspoort dient te voldoen aan de volgende eisen;
 • Het paspoort dient minimaal een half jaar na vertrek na thuiskomst geldig te zijn.
 • Het paspoort dient ten minste twee lege pagina's te bevatten, die tegenover elkaar liggen.
 • Het paspoort dient minimaal 6 maanden geldig te zijn na vertrek uit het land.
Uploaden pasfoto
Je dient een duidelijke scan van je pasfoto te uploaden tijdens je aanvraag van het e-visum. De pasfoto dient te voldoen aan de volgende eisen;
 • Pasfoto's dienen te voldoen aan de eisen die gelden voor pasfoto's voor een paspoort of identiteitskaart. Voor alle eisen raadpleegt u de Fotomatrix 2007 van de rijksoverheid.
 • Pasfoto’s dienen een volledig witte achtergrond te hebben. Zelfs een lichtblauwe achtergrond wordt niet geaccepteerd door de ambassade. Oren dienen duidelijk zichtbaar te zijn en sieraden (oorbellen) dienen verwijderd te worden. De schouders dienen zichtbaar te zijn en bedekt te zijn met donkere kleding. 
Vereisten e-visum Cambodja
Houd rekening met de volgende vereisten voor een e-visum voor Cambodja;
 • Het e-visum is vanaf uitgifte maximaal 90 dagen geldig.
 • De maximale verblijfsduur voor een toeristisch e-visum is 30 dagen.
 • Je kunt Cambodja één keer in- en uitreizen met het e-visum.
 • Je dient een afdruk van het e-visum te kunnen laten zien als je het land in reist.
Inreismogelijkheden
Met een e-visum voor Cambodja kun je het land alleen inreizen via de volgende checkpoints;
 • Phnom Penh International Airport
 • Siem Reap International Airport
 • Cham Yeam (Koh Kong)
 • Poi Pet (Banteay Meanchey)
 • Bavet (Svay Rieng)
 • Tropaeng Kreal Border Post (Stung Treng)
 • Preah Sihanouk International Airport
Je kunt Cambodja wel uitreizen via andere checkpoints dan deze.
Toerisme
Zakelijk
Student
Transit
Sociaal Cultureel
Non-O (retirement)
Lang Verblijf
Journalist
Z visum (werk- of stagevisum)
Meereizend Familielid
Humanitair
Automobiel Toerisme
Privébezoek
Vrijwilligerswerk
Sport
Toerisme (East Africa)

Een visum aanvragen voor Cambodja

Als je op reis naar Cambodja gaat kun je vooraf je e-visum voor Cambodja regelen. Het is mogelijk om bij aankomst in Cambodja ter plaatse een visum aan te vragen. Dit visum-on-arrival voor Cambodja is maximaal 30 dagen geldig. Het aanvragen van dit visum-on-arrival kunnen lange wachttijden betekenen op het vliegveld en het is niet te garanderen dat je dit visum bij aankomst in Cambodja daadwerkelijk krijgt toegewezen. Met het e-visum voor Cambodja kun je het land inreizen via vooraf bepaalde grensovergangen. Onderaan deze pagina kun je lezen wat de exacte voorwaarden en vereisten zijn voor een e-visum voor Cambodja. Lees alle onderstaande informatie goed door voordat je start met de visumaanvraag voor Cambodja.  

Kosten en verwerkingstijd e-visum voor Cambodja  

Als je een e-visum voor Cambodja aanvraagt ben je er zeker van dat je geen lange wachttijden op het vliegveld hebt bij aankomst in Cambodja. Tevens is het zeker dat je toegelaten wordt op je vlucht naar Cambodja. Niet iedere luchtvaartmaatschappij staat reizen zonder geldig visum voor het bestemmingsland toe. Het aanvragen van een e-visum voor Cambodja duurt maximaal 3-4 werkdagen. De kosten voor het aanvragen van een toeristisch e-visum voor Cambodja bedragen € 95,- incl. btw per persoon. Vraag je e-visum voor Cambodja ruim op tijd aan om er zeker van te zijn dat je met een geldig visum afreist naar Cambodja. Een e-visum voor Cambodja kun je 90 dagen voor je aankomstdatum in Cambodja aanvragen. Vertrek je sneller dan over 4 werkdagen naar Cambodja? Vraag dan een fysiek visum voor Cambodja aan via YourVisa.  

Spoedvisum Cambodja  

Vertrek je al sneller dan binnen 4 werkdagen naar Cambodja en heb je nog geen visum? Vraag dan geen e-visum voor Cambodja aan, maar kies dan direct voor een fysiek spoedvisum voor Cambodja. De kosten hiervan zijn variabel. Als je de exacte prijs van je fysieke visumaanvraag voor Cambodja wilt weten kun je deze berekenen door de aanvraag samen te stellen in onze webshop. Neem voor meer informatie direct contact met ons op, zodat je zeker weet dat wij je visum voor Cambodja op tijd kunnen regelen.   Verschillende soorten visums Zowel een e-visum voor Cambodja als een fysiek visum voor Cambodja zijn altijd single entry en maximaal 30 dagen geldig. Als je zakelijk naar Cambodja af wilt reizen dien je een fysiek visum voor Cambodja aan te vragen. Op dit visum kun je ook één keer inreizen en maximaal 30 dagen aaneengesloten in Cambodja verblijven. Met een fysiek visum voor Cambodja regel je je visum geheel voorafgaand aan je reis. Het visum wordt in de vorm van een sticker in je paspoort geplakt en voor dit visum voor Cambodja gelden dezelfde verblijfsmogelijkheden als voor het e-visum voor Cambodja.

YourVisa

 Het aanvragen van een e-visum voor Cambodja kan erg lastig zijn. Er worden veel persoonlijke vragen gesteld (in het Engels) en er dienen documenten geüpload te worden tijdens de aanvraag (paspoort, pasfoto, ticket etc.). De ambassades stellen veel eisen aan de te uploaden documenten en de aanvraag kan meestal alleen afgerekend worden via een credit card. 

Als je de aanvraag voor een e-visum voor Cambodja via YourVisa laat verlopen kun je deze vragen gemakkelijk in het Nederlands beantwoorden en de vereiste documenten in ieder gewenst formaat uploaden. Wij zorgen er vervolgens voor dat je gegevens en documenten in het juiste formaat doorgezet worden naar de online omgeving van de Cambodjaanse overheid.

Bij YourVisa betaal je gemakkelijk per iDeal (Nederland), Bancontact (België) of bank transfer. Bij slechts een enkele (type)fout kan de visumaanvraag voor Cambodja al geweigerd worden of je wordt niet toegelaten op de vlucht. Wij controleren al je gegevens en documenten zorgvuldig zodat je zeker weet dat de visumaanvraag voor Cambodja in één keer goedgekeurd wordt en geen (type)fouten bevat. Bij YourVisa betaal je geen transactiekosten voor de online betaling.
© YourVisa, Realisatie door Websentiment