• Belangrijke informatie
Belangrijke informatie
Uploaden paspoort kopie
Je dient een duidelijke scan of kopie van de informatiepagina van je paspoort te uploaden tijdens je aanvraag van het e-visum. Het paspoort dient te voldoen aan de volgende eisen;
 • Het paspoort dient minimaal een half jaar na vertrek na thuiskomst geldig te zijn.
 • Het paspoort dient ten minste twee lege pagina's te bevatten, die tegenover elkaar liggen.
 • Het paspoort dient minimaal 6 maanden geldig te zijn na vertrek uit het land.
Visum bij aankomst voor Vietnam
Het is mogelijk om bij aankomst op de luchthaven een "visa-on-arrival" voor Vietnam te krijgen. Om in aanmerking te komen voor dit visum on arrival dien je een "Approval Letter" aan te vragen. Dit is een toestemmingsbrief waarmee je ter plaatse bij aankomst het visum on arrival mag kopen. Deze brief is een officiële toestemming van de immigratiedienst in Vietnam. Zonder deze toestemmingsbrief kom je niet in aanmerking voor een visum on arrival voor Vietnam. 

Je kunt een approval letter voor een visum on arrival voor Vietnam aanvragen in de volgende soorten;
 • Single Entry 30 dagen
 • Single Entry 3 maanden
 • Multiple Entry 30 dagen
 • Multiple Entry 3 maanden
Bij aankomst in Vietnam dien je de volgende kosten contant en in Dollars of Vietnamese Dong te betalen, zorg er dus voor dat je dit bedrag per persoon en contant bij je draagt!
 • Voor een Single Entry visum, 25 dollar
 • Voor een Multiple Entry visum, 50 dollar
Inreismogelijkheden voor Vietnam
Met een visum on arrival (Approval Letter) voor Vietnam kun je het land alleen inreizen via de volgende checkpoints;
 • Noi Bai int airport (Hanoi)
 • Tan Son Nhat int airport (Ho Chi Minh)
 • Phu Quoc int airport
 • Phu Bai int airport
 • Da Nang int airport
 • Can Tho int airport
 • Cam Ranh int airport (Khanh Hoa)
 • Cat Bi int airport (Hai Phong)
Uitreizen kan via een luchthaven of over land. Als je een Multiple Entry visum on arrival aanvraagt kun je na de eerste keer ook inreizen over land en vervolgens weer uitreizen via een luchthaven of over land.
Toerisme
Zakelijk
Student
Transit
Sociaal Cultureel
Non-O (retirement)
Lang Verblijf
Journalist
Z visum (werk- of stagevisum)
Meereizend Familielid
Humanitair
Automobiel Toerisme
Privébezoek
Vrijwilligerswerk
Sport
Toerisme (East Africa)

Deze aanvraag is op dit moment helaas niet mogelijk (zie e-visum Vietnam)

Een visum aanvragen voor Vietnam

Iedereen die naar Vietnam afreist dient vooraf een visum of een Approval Letter voor Vietnam te regelen zodat je een visum on arrival voor Vietnam aan kunt vragen. Let wel op dat je met de Approval Letter voor Vietnam ter plaatse nog het daadwerkelijk visum zult moeten krijgen. Dit kunnen lange wachttijden betekenen op het vliegveld en wij kunnen niet garanderen dat je daadwerkelijk een visum voor Vietnam krijgt. Het is ook mogelijk om een fysiek visum voor Vietnam of een e-visum voor Vietnam aan te vragen. Onderaan deze pagina kun je lezen wat de exacte voorwaarden en vereisten zijn voor een e-visum voor Vietnam. Lees alle onderstaande informatie goed door voordat je start met de visumaanvraag voor Vietnam.  

Kosten en verwerkingstijd Approval Letter voor Vietnam  

Met het aanvragen van een Approval Letter voor Vietnam vraag je toestemming om bij aankomst in Vietnam een visum on arrival aan te mogen vragen. Met deze toestemmingsbrief kun je alleen inreizen via de grotere vliegvelden en je dient ter plaatse contant in Dollars of Vietnamese Dong je visumkosten voor Vietnam te betalen (single entry 25 Dollar, multiple entry 50 Dollar). Het aanvragen van een Approval Letter voor Vietnam duurt maximaal 5 werkdagen. De kosten voor het aanvragen van een Approval Letter voor Vietnam bedragen zijn afhankelijk van het soort visum dat je bij aankomst in Vietnam aan wilt vragen: 
 • Single Entry 30 dagen: € 27,50 (bij aankomst in Vietnam nog 25 dollar)
 • Single Entry 3 maanden: € 35,- (bij aankomst in Vietnam nog 25 dollar)
 • Multiple Entry 30 dagen: € 37,50 (bij aankomst in Vietnam nog 50 dollar)
 • Multiple Entry 3 maanden: € 50,- (bij aankomst in Vietnam nog 50 dollar)
Alle prijzen zijn inclusief btw en per persoon.

Vraag je Approval Letter voor Vietnam ruim op tijd aan en voorkom spoedkosten.  

Spoedvisum Vietnam  

Vertrek je al sneller dan binnen 5 werkdagen naar Vietnam en heb je nog geen visum? Vraag dan geen Approval Letter of e-visum voor Vietnam aan, maar kies dan direct voor een fysiek spoedvisum voor Vietnam. De kosten hiervan zijn variabel. Als je de exacte prijs van je fysieke visumaanvraag voor Vietnam wilt weten kun je deze berekenen door de aanvraag samen te stellen in onze webshop. Neem voor meer informatie direct contact met ons op, zodat je zeker weet dat wij je visum voor Vietnam op tijd kunnen regelen.   Verschillende soorten visums Met een Approval Letter voor Vietnam kun je bij aankomst een single of een multiple entry visum voor Vietnam aanvragen voor een verblijf van 30 dagen of maximaal 3 maanden. Met deze toestemmingsbrief kun je alleen inreizen via de grotere vliegvelden en je dient de visumkosten ter plaatse contant te betalen in Vietnamese Dong of Dollars. Onderaan deze pagina kun je een lijst vinden van de vliegvelden. Een e-visum voor Vietnam is altijd een single entry en maximaal 30 dagen geldig. Je kunt dit visum eventueel verlengen in Vietnam. Je dient hiervoor een garantstelling te krijgen van een organisatie of agentschap. Zij dienen vervolgens de aanvraag voor jou in te dienen bij het immigratiekantoor in Vietnam. Met een fysiek visum voor Vietnam regel je je visum geheel voorafgaand aan je reis. Het visum wordt in de vorm van een sticker in je paspoort geplakt en voor dit visum voor Vietnam gelden dezelfde verblijfsmogelijkheden als voor de “Approval Letter voor Vietnam”. Je hoeft dan alleen niet meer het visum bij aankomst in Vietnam aan te vragen en af te rekenen.

YourVisa  

Het aanvragen van een Approval Letter (toestemmingsbrief) voor Vietnam kan erg lastig zijn. Er worden veel persoonlijke vragen gesteld (in het Engels) en er dienen documenten geüpload te worden tijdens de aanvraag (paspoort, pasfoto, ticket etc.). De ambassades stellen veel eisen aan de te uploaden documenten en de aanvraag kan meestal alleen afgerekend worden via een credit card. 

Als je de aanvraag voor een Approval Letter voor Vietnam via YourVisa laat verlopen kun je deze vragen gemakkelijk in het Nederlands beantwoorden en de vereiste documenten in ieder gewenst formaat uploaden. Wij zorgen er vervolgens voor dat je gegevens en documenten in het juiste formaat doorgezet worden naar de online omgeving van de Vietnamese overheid.

Bij YourVisa betaal je gemakkelijk per iDeal (Nederland), Bancontact (België) of bank transfer. Bij slechts een enkele (type)fout kan de visumaanvraag voor Vietnam al geweigerd worden of je wordt niet toegelaten op de vlucht. Wij controleren al je gegevens en documenten zorgvuldig zodat je zeker weet dat de visumaanvraag voor Vietnam in één keer goedgekeurd wordt en geen (type)fouten bevat. Bij YourVisa betaal je geen transactiekosten voor de online betaling.

Heb je nog vragen over het aanvragen van een visum voor Vietnam? Neem dan direct contact op met YourVisa. Wij helpen je graag verder. 

Vraag hier direct je visum voor Vietnam aan!

© YourVisa, Realisatie door Websentiment