• Belangrijke informatie
Belangrijke informatie
Nieuws
De immigratiedienst in Vietnam is gesloten voor visumaanvragen in het weekend en op de volgende data:
 • 23 mei 2024
 • 20 juni 2024
 • 28 juni 2024
De sluitingsdagen dient u op te tellen bij de verwerkingstijd van uw visumaanvraag voor Vietnam. Dat geldt ook voor de aanvragen die u zelf indient via de immigratiedienst in Vietnam. 
Visum bij aankomst voor Vietnam
Het is in sommige gevallen nog wel mogelijk om bij aankomst op de luchthaven een "visum-on-arrival" voor Vietnam te krijgen. Om in aanmerking te komen voor dit visum on arrival dien je een "Approval Letter" aan te vragen. Dit is een toestemmingsbrief waarmee je ter plaatse bij aankomst het visum on arrival mag kopen. Deze brief is een officiële toestemming van de immigratiedienst in Vietnam. Zonder deze toestemmingsbrief kom je niet in aanmerking voor een visum on arrival voor Vietnam en word je niet toegelaten op de vlucht. 

Je kunt een approval letter voor een visum on arrival voor Vietnam aanvragen in de volgende soorten;
 • Single Entry max. 30 dagen
Bij aankomst in Vietnam dien je de volgende zaken bij je te dragen:
 • Voor een Single Entry visum, 25 dollar (contant).
 • Een originele pasfoto.
 • Alle pagina's van de approval letter (uitgeprint).
Spoed Approval Letter voor Vietnam
Vertrek je al sneller dan binnen 5 werkdagen naar Vietnam en heb je nog geen visum? Vraag dan een Approval Letter of e-visum voor Vietnam aan. Als je de exacte prijs van je visumaanvraag voor Vietnam wilt weten kun je deze berekenen door de aanvraag samen te stellen in onze webshop. Neem voor meer informatie direct contact met ons op, zodat je zeker weet dat wij je visum of Approval Letter voor Vietnam op tijd kunnen regelen. Ook als je visumaanvraag via de officiële website van de Vietnamese immigratiedienst op "processing" blijf staan, of je visumaanvraag voor Vietnam is afgewezen kun je via YourVisa een spoed e-visum voor Vietnam aanvragen.
Kosten en verwerkingstijd Approval Letter voor Vietnam
Het aanvragen van een Approval Letter voor Vietnam duurt maximaal 36 of 48 uur. De kosten voor het aanvragen van een Approval Letter voor Vietnam zijn als volgt: 
 • Single Entry max. 30 dagen, 48 uur (alleen tijdens werkdagen): € 155,- (bij aankomst in Vietnam nog 25 dollar)
 • Single Entry max. 30 dagen, 36 uur (alleen tijdens werkdagen): € 165,- (bij aankomst in Vietnam nog 25 dollar) - SPOEDAANVRAAG
Alle prijzen zijn inclusief kosten van immigrations in Vietnam, inclusief servicekosten en exclusief de stempelkosten ter plaatse, per persoon.

Vraag je e-visum voor Vietnam ruim op tijd aan en voorkom spoedkosten. Een e-visum voor Vietnam kun je 90 dagen voor je aankomstdatum in Vietnam aanvragen. Vertrek je al binnen 5 werkdagen naar Vietnam? Vraag dan je e-visum voor Vietnam aan via een spoedprocedure of vraag een Approval Letter voor Vietnam aan via YourVisa.   

Let op! Heb je zelf al een e-visum voor Vietnam aangevraagd via de officiële overheidswebsite en raakt deze niet op tijd afgerond? Neem dan contact met ons op en wij kunnen deze eventueel voor je versnellen.

Ook als je e-visum voor Vietnam is afgewezen kun je via YourVisa een spoedaanvraag plaatsen.

Geldigheid en soorten visums voor Vietnam
Met het aanvragen van een Approval Letter voor Vietnam vraag je toestemming om bij aankomst in Vietnam een visum on arrival aan te mogen vragen. Met deze toestemmingsbrief kun je alleen inreizen via internationale vliegvelden en je dient ter plaatse (contant) in Dollars of Vietnamese Dong je visumkosten voor Vietnam te betalen (single entry 25 Dollar). Kijk hieronder bij inreismogelijkheden voor een lijst van de vliegvelden waarop je kunt vliegen met een Approval Letter voor Vietnam. Een e-visum voor Vietnam is altijd een single of multiple entry en maximaal 90 dagen geldig. Je kunt dit e-visum eventueel verlengen in Vietnam. Je dient hiervoor een garantstelling te krijgen van een organisatie of agentschap. Zij kunnen vervolgens de aanvraag voor jou indienen bij het immigratiekantoor in Vietnam.
Inreismogelijkheden voor Vietnam
Met een visum on arrival (Approval Letter) voor Vietnam kun je het land alleen inreizen via de volgende checkpoints;
 • Noi Bai int airport (Hanoi)
 • Tan Son Nhat int airport (Ho Chi Minh)
 • Phu Quoc int airport
 • Phu Bai int airport
 • Da Nang int airport
 • Can Tho int airport
 • Cam Ranh int airport (Khanh Hoa)
 • Cat Bi int airport (Hai Phong)
Uitreizen kan via een luchthaven of over land. Als je een Multiple Entry visum on arrival aanvraagt kun je na de eerste keer ook inreizen over land en vervolgens weer uitreizen via een luchthaven of over land.
Uploaden paspoort kopie
Je dient een duidelijke scan of kopie van de informatiepagina van je paspoort te uploaden tijdens je aanvraag van het e-visum. Het paspoort dient te voldoen aan de volgende eisen;
 • Het paspoort dient minimaal een half jaar na vertrek na thuiskomst geldig te zijn.
 • Het paspoort dient ten minste twee lege pagina's te bevatten, die tegenover elkaar liggen.
 • Het paspoort dient minimaal 6 maanden geldig te zijn na vertrek uit het land.
Uploaden pasfoto
Je dient een duidelijke scan van je pasfoto te uploaden tijdens je aanvraag van het e-visum. De pasfoto dient te voldoen aan de volgende eisen;
 • Pasfoto's dienen te voldoen aan de eisen die gelden voor pasfoto's voor een paspoort of identiteitskaart. Voor alle eisen raadpleegt u de Fotomatrix 2007 van de rijksoverheid.
 • Pasfoto’s dienen een volledig witte achtergrond te hebben. Zelfs een lichtblauwe achtergrond wordt niet geaccepteerd door de ambassade. Oren dienen duidelijk zichtbaar te zijn en sieraden (oorbellen) dienen verwijderd te worden. De schouders dienen zichtbaar te zijn en bedekt te zijn met donkere kleding. 
 • Pasfoto’s mogen niet ouder zijn dan zes maanden (als uw paspoort ouder is dan zes maanden, kunt u dus niet dezelfde pasfoto aanleveren).
Uploaden ticket (vlucht)
Je dient een duidelijke kopie van je e-ticket of boekingsbevestiging (retourticket) te uploaden van je vlucht tijdens je aanvraag van het e-visum. Je naam dient duidelijk zichtbaar te zijn op dit ticket.
Uploaden bevestiging van hotelboeking
Je dient een duidelijke kopie van je hotelboekingsbevestiging van minimaal de eerste nacht te uploaden tijdens je aanvraag van het e-visum. Je naam dient duidelijk zichtbaar te zijn op deze bevestiging.
Toerisme
Zakelijk
Student
Transit
Sociaal Cultureel
Non-O (retirement)
Lang Verblijf
Journalist
Z visum (werk- of stagevisum)
Meereizend Familielid
Humanitair
Automobiel Toerisme
Privébezoek
Vrijwilligerswerk
Sport
Toerisme (East Africa)
STV (Special Tourist Visa)
Non-O (familiebezoek)
Personal Trip

Een visum aanvragen voor Vietnam

Als je al binnen 1 of 2 (werk)dagen naar Vietnam vertrekt is de enige manier om te mogen boarden een Approval Letter voor Vietnam te regelen, zodat je een visum on arrival voor Vietnam aan kunt vragen. Let wel op dat je met de Approval Letter voor Vietnam ter plaatse nog het daadwerkelijke visum zult moeten krijgen en betalen. Als je meer tijd hebt voor een aanvraag is het makkelijker om direct een e-visum voor Vietnam aan te vragen. Bovenaan deze pagina kun je lezen wat de exacte voorwaarden en vereisten zijn voor een Approval Letter voor Vietnam. Lees alle onderstaande informatie goed door voordat je start met de visumaanvraag voor Vietnam.   

YourVisa  

Het aanvragen van een Approval Letter (toestemmingsbrief) voor Vietnam kan erg lastig zijn. Er worden veel persoonlijke vragen gesteld (in het Engels) en er dienen documenten geüpload te worden tijdens de aanvraag (paspoort, pasfoto, ticket etc.). De ambassades stellen veel eisen aan de te uploaden documenten en de aanvraag kan meestal alleen afgerekend worden via een credit card. 

Als je de aanvraag voor een Approval Letter voor Vietnam via YourVisa laat verlopen kun je deze vragen gemakkelijk in het Nederlands beantwoorden en de vereiste documenten in ieder gewenst formaat uploaden. Wij zorgen er vervolgens voor dat je gegevens en documenten in het juiste formaat doorgezet worden naar de online omgeving van de Vietnamese overheid.

Bij YourVisa betaal je gemakkelijk per iDeal (Nederland), Bancontact (België) of bank transfer. Bij slechts een enkele (type)fout kan de visumaanvraag voor Vietnam al geweigerd worden of je wordt niet toegelaten op de vlucht. Wij controleren al je gegevens en documenten zorgvuldig zodat je zeker weet dat de visumaanvraag voor Vietnam in één keer goedgekeurd wordt en geen (type)fouten bevat. Bij YourVisa betaal je geen transactiekosten voor de online betaling.

Heb je nog vragen over het aanvragen van een visum voor Vietnam? Neem dan direct contact op met YourVisa. Wij helpen je graag verder. 

Vraag hier direct je Approval Letter voor Vietnam aan!

© YourVisa, Realisatie door Websentiment