Reis je binnenkort naar Rusland voor zaken of toerisme? Dan kun je mogelijk in aanmerking komen voor een e-visum. Met een e-visum voor Rusland kun je alleen de volgende gebieden bezoeken: Sint-Petersburg, Far-Eastern Federal District of Kaliningrad Oblast. Let op! Je dient over een directe vlucht naar bijvoorbeeld Sint-Petersburg te beschikken. Als je een tussenlanding in bijvoorbeeld Moskou hebt, kom je niet in aanmerking voor het e-visum voor Sint-Petersburg. Als je geen directe vlucht hebt kun je niet boarden.

Het e-visum voor Rusland is 30 dagen geldig vanaf de dag van uitgifte. De maximale verblijfsduur is 8 dagen en deze dienen in de geldigheidsperiode van 30 dagen te vallen. Je e-visum voor Rusland vraag je eenvoudig aan via YourVisa.
  • Belangrijke informatie
Belangrijke informatie
Uploaden paspoort kopie
Je dient een duidelijke scan of kopie van de informatiepagina van je paspoort te uploaden tijdens je aanvraag van het e-visum. Het paspoort dient te voldoen aan de volgende eisen;
  • Het paspoort dient minimaal een half jaar na vertrek na thuiskomst geldig te zijn.
  • Het paspoort dient ten minste twee lege pagina's te bevatten, die tegenover elkaar liggen.
  • Het paspoort dient minimaal 6 maanden geldig te zijn na vertrek uit het land.
Uploaden pasfoto
Je dient een duidelijke scan van je pasfoto te uploaden tijdens je aanvraag van het e-visum. De pasfoto dient te voldoen aan de volgende eisen;
  • Pasfoto's dienen te voldoen aan de eisen die gelden voor pasfoto's voor een paspoort of identiteitskaart. Voor alle eisen raadpleegt u de Fotomatrix 2007 van de rijksoverheid.
  • Pasfoto’s dienen een volledig witte achtergrond te hebben. Zelfs een lichtblauwe achtergrond wordt niet geaccepteerd door de ambassade. Oren dienen duidelijk zichtbaar te zijn en sieraden (oorbellen) dienen verwijderd te worden. De schouders dienen zichtbaar te zijn en bedekt te zijn met donkere kleding. 
Geldigheid e-visum Rusland
Het e-visum voor Rusland is 30 dagen geldig vanaf de dag van uitgifte. De maximale verblijfsduur is 8 dagen en deze dienen in de geldigheidsperiode van 30 dagen te vallen. Het visum kan niet verlengd worden. Let op! De eerste inreisdag geldt meteen als de volle eerste dag van de maximale verblijfsduur van 8 dagen, ongeacht hoe laat je inreist. Dit geldt ook voor de dag van vertrek.
Geen extra documenten vereist
Voor de aanvraag van een e-visum voor Rusland zijn geen extra documenten vereist zoals een hotelboeking, vluchtgegevens of een toeristische uitnodiging (toeristenvoucher).
Te bezoeken gebieden
Met een e-visum voor Rusland kun je alleen de volgende gebieden bezoeken: Far-Eastern Federal District, Kaliningsrad Oblast of Sint-Petersburg. Tijdens de aanvraag in onze webshop kun je je aankomstplaats aangeven.
Toerisme
Zakelijk
Student
Transit
Sociaal Cultureel
Non-Immigrant O
Lang Verblijf
Journalist
Z visum (werk- of stagevisum)
Meereizend Familielid
Humanitair
Automobiel Toerisme
Privébezoek
Vrijwilligerswerk
Sport
Toerisme (East Africa)
© YourVisa, Realisatie door Websentiment