• Belangrijke informatie
Belangrijke informatie
Uploaden paspoort kopie
Je dient een duidelijke scan of kopie van de informatiepagina van je paspoort te uploaden tijdens je aanvraag van het e-visum. Het paspoort dient te voldoen aan de volgende eisen;
  • Het paspoort dient minimaal een half jaar na vertrek na thuiskomst geldig te zijn.
  • Het paspoort dient ten minste twee lege pagina's te bevatten, die tegenover elkaar liggen.
  • Het paspoort dient minimaal 6 maanden geldig te zijn na vertrek uit het land.
Uploaden pasfoto
Je dient een duidelijke scan van je pasfoto te uploaden tijdens je aanvraag van het e-visum. De pasfoto dient te voldoen aan de volgende eisen;
  • Pasfoto's dienen te voldoen aan de eisen die gelden voor pasfoto's voor een paspoort of identiteitskaart. Voor alle eisen raadpleegt u de Fotomatrix 2007 van de rijksoverheid.
  • Pasfoto’s dienen een volledig witte achtergrond te hebben. Zelfs een lichtblauwe achtergrond wordt niet geaccepteerd door de ambassade. Oren dienen duidelijk zichtbaar te zijn en sieraden (oorbellen) dienen verwijderd te worden. De schouders dienen zichtbaar te zijn en bedekt te zijn met donkere kleding. 
  • Pasfoto’s mogen niet ouder zijn dan zes maanden (als uw paspoort ouder is dan zes maanden, kunt u dus niet dezelfde pasfoto aanleveren).
Geldigheid e-visum Rusland
Het e-visum voor Rusland is 30 dagen geldig vanaf de dag van uitgifte. De maximale verblijfsduur is 8 dagen en deze dienen in de geldigheidsperiode van 30 dagen te vallen. Het visum kan niet verlengd worden. Let op! De eerste inreisdag geldt meteen als de volle eerste dag van de maximale verblijfsduur van 8 dagen, ongeacht hoe laat je inreist. Dit geldt ook voor de dag van vertrek.
Geen extra documenten vereist
Voor de aanvraag van een e-visum voor Rusland zijn geen extra documenten vereist zoals een hotelboeking, vluchtgegevens of een toeristische uitnodiging (toeristenvoucher).
Te bezoeken gebieden
Met een e-visum voor Rusland kun je alleen de volgende gebieden bezoeken: Far-Eastern Federal District, Kaliningsrad Oblast of Sint-Petersburg. Tijdens de aanvraag in onze webshop kun je je aankomstplaats aangeven.
Toerisme
Zakelijk
Student
Transit
Sociaal Cultureel
Non-O (retirement)
Lang Verblijf
Journalist
Z visum (werk- of stagevisum)
Meereizend Familielid
Humanitair
Automobiel Toerisme
Privébezoek
Vrijwilligerswerk
Sport
Toerisme (East Africa)

Deze aanvraag is op dit moment helaas niet mogelijk

Een visum aanvragen voor Rusland

Wil je Rusland gaan bezoeken voor een zakelijke of een toeristische reis? Dan heb je een visum voor Rusland nodig. Je kunt mogelijk in aanmerking komen voor een e-visum voor Rusland. Met een e-visum voor Rusland kun je alleen de volgende gebieden bezoeken: Sint-Petersburg, Far-Eastern Federal District of Kaliningrad Oblast. Let op! Je dient over een directe vlucht naar bijvoorbeeld Sint-Petersburg te beschikken. Als je een tussenlanding in bijvoorbeeld Moskou hebt, kom je niet in aanmerking voor het e-visum voor Sint-Petersburg. Als je geen directe vlucht hebt kun je niet boarden. Het is niet mogelijk om bij aankomst in Rusland een visum aan te vragen. Als je een ander gebied (bijv. Moskou) gaat bezoeken, als je langer dan 8 dagen in Rusland gaat verblijven of als je per trein reist, dan dien je een fysiek visum voor Rusland aan te vragen. Onderaan deze pagina kun je lezen wat de exacte voorwaarden en vereisten zijn voor een e-visum voor Rusland. Lees alle onderstaande informatie goed door voordat je start met de visumaanvraag voor Rusland.  

Kosten en verwerkingstijd e-visum voor Rusland  

Vanaf 2019 is het mogelijk om een e-visum voor Rusland aan te vragen. Dit is een test van de Russische overheid om het aanvragen van een visum makkelijker te maken. In de toekomst wordt het waarschijnlijk mogelijk om voor alle reizen naar Rusland gebruik te maken van het e-visum voor Rusland. Het aanvragen van een e-visum voor Rusland duurt maximaal 5 werkdagen. De kosten voor het aanvragen van een e-visum voor Rusland bedragen € 30,- incl. btw per persoon. Je kunt je e-visum voor Rusland niet eerder dan 20 dagen en niet later dan 5 werkdagen voor je aankomst in Rusland aanvragen. Vertrek je sneller dan over 5 werkdagen naar Rusland? Vraag dan een spoedvisum voor Rusland aan via YourVisa.  

Spoedvisum Rusland  

Vertrek je al sneller dan binnen 5 werkdagen naar Rusland en heb je nog geen visum aangevraagd? Dan is het niet mogelijk om een e-visum voor Rusland aan te vragen. Vraag in dit geval direct een fysiek spoedvisum voor Rusland aan. De kosten van een spoed visumaanvraag voor Rusland zijn variabel. Als je de exacte prijs van je fysieke visumaanvraag voor Rusland wilt weten kun je deze berekenen door de aanvraag samen te stellen in onze webshop. Neem voor meer informatie direct contact met ons op, zodat je zeker weet dat wij je visum voor Rusland op tijd kunnen regelen.   Verschillende soorten visums Een e-visum voor Rusland is altijd een single entry en maximaal 30 dagen geldig. Binnen de 30 dagen geldigheid van het e-visum mag je maximaal 8 dagen in Rusland verblijven. De dag van aankomst en de dag van vertrek gelden als een volle dag. Je kunt dus niet 8x 24 uur in Rusland verblijven. Het e-visum voor Rusland is niet te verlengen of aan te passen in Rusland. Met een fysiek visum voor Rusland is het mogelijk om langer in Rusland te blijven of om voor andere doeleinden van toerisme of zakelijk Rusland te bezoeken.

YourVisa  

Het aanvragen van een e-visum voor Rusland is lastig. Er worden veel persoonlijke vragen gesteld (in het Engels) en er dienen documenten geüpload te worden tijdens de aanvraag (paspoort, pasfoto, ticket etc.). De ambassades stellen veel eisen aan de te uploaden documenten en de aanvraag kan meestal alleen afgerekend worden via een credit card. 

Als je de aanvraag voor een e-visum voor Rusland via YourVisa laat verlopen kun je deze vragen gemakkelijk in het Nederlands beantwoorden en de vereiste documenten in ieder gewenst formaat uploaden. Wij zorgen er vervolgens voor dat je gegevens en documenten in het juiste formaat doorgezet worden naar de online omgeving van de Russische overheid.

Bij YourVisa betaal je gemakkelijk per iDeal (Nederland), Bancontact (België) of bank transfer. Bij slechts een enkele (type)fout kan de visumaanvraag voor Rusland al geweigerd worden of je wordt niet toegelaten op de vlucht. Wij controleren al je gegevens en documenten zorgvuldig zodat je zeker weet dat de visumaanvraag voor Rusland in één keer goedgekeurd wordt en geen (type)fouten bevat. Bij YourVisa betaal je geen transactiekosten voor de online betaling.

Vraag hier direct je e-visum voor Rusland aan!

© YourVisa, Realisatie door Websentiment