• Belangrijke informatie
Belangrijke informatie
Visum bij aankomst niet meer mogelijk
Let op! Vanaf 17 april 2024 is het niet meer mogelijk om bij aankomst op de luchthaven in Sri Lanka een "visa-on-arrival" te verkrijgen. Het ETA voor Sri Lanka is vanaf die datum afgeschaft. Alle reizigers die voor toeristische of zakelijke doeleinden naar Sri Lanka willen reizen dienen vooraf een e-visum voor Sri Lanka aan te vragen. Het is noodzakelijk om vooraf het visum voor Sri Lanka te regelen, anders word je niet toegelaten op de vlucht.
Kosten en verwerkingstijd visum voor Sri Lanka
Via YourVisa vraag je snel en eenvoudig, online, een e-visum voor Sri Lanka aan. De kosten voor het aanvragen van dit visum bedragen € 175,- incl. btw per persoon. De verwerkingstijd ligt in bijna alle gevallen van de aanvragen op maximaal 3 werkdagen, afhankelijk van de Sri Lankaanse overheid. Meestal wordt een e-visum voor Sri Lanka sneller uitgegeven. Het e-visum voor Sri Lanka kun je maximaal 90 dagen voor je aankomst in Sri Lanka aanvragen. Wij adviseren om je visum voor Sri Lanka direct aan te vragen zodra de reisplannen concreet zijn. Heb je nog vragen over het aanvragen van een e-visum voor Sri Lanka? Neem dan direct contact op met YourVisa. Wij helpen je graag verder. 
Verschillende soorten visums voor Sri Lanka
Via YourVisa kun je een toeristisch en een zakelijk e-visum voor Sri Lanka gemakkelijk online aanvragen via onze webshop. Een e-visum voor Sri Lanka is maximaal 3 maanden geldig vanaf de datum van uitgifte. Je hebt de keuze uit de volgende visums met bijbehorende geldigheidsduur:
 • Double entry 60 dagen toerisme
 • Double entry 60 dagen zakelijk  
Bij een double entry visum dient de tweede inreis ook binnen deze 3 maanden plaats te vinden. Als je van plan bent om langer dan 30 dagen in Sri Lanka te blijven is het eventueel mogelijk om je visum voor Sri Lanka te laten verlengen bij de immigratiedienst in Colombo.
Uploaden paspoort kopie
Je dient een duidelijke scan of kopie van de informatiepagina van je paspoort te uploaden tijdens je aanvraag van het e-visum. Het paspoort dient te voldoen aan de volgende eisen;
 • Het paspoort dient minimaal een half jaar na vertrek na thuiskomst geldig te zijn.
 • Het paspoort dient ten minste twee lege pagina's te bevatten, die tegenover elkaar liggen.
 • Het paspoort dient minimaal 6 maanden geldig te zijn na vertrek uit het land.
Vereisten e-visum Sri Lanka
Houd rekening met de volgende vereisten voor een e-visum voor Sri Lanka;
 • Het e-visum is maximaal 6 maanden geldig.
 • De geldigheid van het e-visum gaat in op de dag van uitgifte.
 • Je kunt het e-visum maximaal 90 dagen voor de inreis in Sri Lanka aanvragen
 • Je dient in het bezit te zijn van een ticket waarmee je laat zien wanneer je het land weer gaat verlaten.
 • Het toeristische e-visum is een double entry 30 dagen. De tweede inreis dient binnen 30 dagen na de eerste inreis plaats te vinden.
 • Het zakelijke e-visum is een multiple entry 30 dagen. Alle inreizen dienen binnen 30 dagen na de eerste inreis plaats te vinden
 • De maximale verblijfsduur van 30 dagen is eventueel te verlengen bij de Immigratie dienst in Sri Lanka (Colombo).
 • Je dient een afdruk van het e-visum te kunnen laten zien als je het land in reist.
Toerisme
Zakelijk
Student
Transit
Sociaal Cultureel
Non-O (retirement)
Lang Verblijf
Journalist
Z visum (werk- of stagevisum)
Meereizend Familielid
Humanitair
Automobiel Toerisme
Privébezoek
Vrijwilligerswerk
Sport
Toerisme (East Africa)
STV (Special Tourist Visa)
Non-O (familiebezoek)
Personal Trip

Een visum aanvragen voor Sri Lanka

Naast inentingen en tickets heb je ook een visum voor Sri Lanka nodig. Het is vanaf 17 april niet meer mogelijk om bij aankomst op de luchthaven een ‘’visa-on-arrival’’ te verkrijgen. Je visum voor Sri Lanka kun je eenvoudig online aanvragen bij YourVisa. Je ontvangt dan een e-visum welke 90 dagen geldig is vanaf de dag van uitgifte. Je kunt je visum voor Sri Lanka maximaal 90 dagen voor de inreis naar Sri Lanka aanvragen. Meereizende kinderen staan niet meer in het paspoort van de ouders en deze dienen dus zelf een visum voor Sri Lanka aan te vragen. Onderaan deze pagina kun je lezen wat de exacte voorwaarden en vereisten zijn voor een e-visum voor Sri Lanka. Lees alle onderstaande informatie goed door voordat je start met de visumaanvraag.

Spoedvisum Sri Lanka

Vertrek je al binnen een aantal dagen naar Sri Lanka en wil je vooraf je visum voor Sri Lanka geregeld hebben? Vraag dan direct met een e-visum voor Sri Lanka aan via YourVisa. Het is via de Sri Lankaanse overheid niet mogelijk om een spoedvisum aan te vragen, echter worden het merendeel van de visums sneller uitgegeven dan binnen de opgegeven 3 werkdagen. In veel gevallen wordt het visum voor Sri Lanka binnen 24 uur verstrekt. De Sri Lankaanse overheid beslist, dus YourVisa kan dit helaas niet garanderen. Voor meer informatie neem contact op met YourVisa.

YourVisa

Het aanvragen van een e-visum voor Sri Lanka kan erg lastig zijn. Er worden veel persoonlijke vragen gesteld en er dienen documenten geüpload te worden tijdens de aanvraag (paspoort, pasfoto, ticket etc.). De ambassades stellen veel eisen aan de te uploaden documenten en de aanvraag kan meestal alleen afgerekend worden via een credit card. 

Als je de aanvraag voor een e-visum voor Sri Lanka via YourVisa laat verlopen kun je deze vragen gemakkelijk in het Nederlands beantwoorden en de vereiste documenten in ieder gewenst formaat uploaden. Wij zorgen er vervolgens voor dat je gegevens en documenten in het juiste formaat doorgezet worden naar de online omgeving van de Sri Lankaanse overheid.

Bij YourVisa betaal je gemakkelijk per iDeal (Nederland), Bancontact (België) of bank transfer. Bij slechts een enkele (type)fout kan de visumaanvraag voor Sri Lanka al geweigerd worden of je wordt niet toegelaten op de vlucht. Wij controleren al je gegevens zorgvuldig zodat je zeker weet dat de visumaanvraag voor Sri Lanka in één keer goedgekeurd wordt en geen (type)fouten bevat. Bij YourVisa betaal je geen transactiekosten voor de online betaling.

Vraag hier direct je e-visum voor Sri Lanka aan!

© YourVisa, Realisatie door Websentiment