• Belangrijke informatie
Belangrijke informatie
Uploaden paspoort kopie
Je dient een duidelijke scan of kopie van de informatiepagina van je paspoort te uploaden tijdens je aanvraag van het e-visum. Het paspoort dient te voldoen aan de volgende eisen;
 • Het paspoort dient minimaal een half jaar na vertrek na thuiskomst geldig te zijn.
 • Het paspoort dient ten minste twee lege pagina's te bevatten, die tegenover elkaar liggen.
 • Het paspoort dient minimaal 6 maanden geldig te zijn na vertrek uit het land.
Uploaden pasfoto
Je dient een duidelijke scan van je pasfoto te uploaden tijdens je aanvraag van het e-visum. De pasfoto dient te voldoen aan de volgende eisen;
 • Pasfoto's dienen te voldoen aan de eisen die gelden voor pasfoto's voor een paspoort of identiteitskaart. Voor alle eisen raadpleegt u de Fotomatrix 2007 van de rijksoverheid.
 • Pasfoto’s dienen een volledig witte achtergrond te hebben. Zelfs een lichtblauwe achtergrond wordt niet geaccepteerd door de ambassade. Oren dienen duidelijk zichtbaar te zijn en sieraden (oorbellen) dienen verwijderd te worden. De schouders dienen zichtbaar te zijn en bedekt te zijn met donkere kleding. 
 • Pasfoto’s mogen niet ouder zijn dan zes maanden (als uw paspoort ouder is dan zes maanden, kunt u dus niet dezelfde pasfoto aanleveren).
Visum bij aankomst
Let op! Dit is niet gelijk je e-visum voor Iran, maar een toestemming om een visum on arrival aan te mogen vragen (Visa Grant Notice voor Iran). Je krijgt een zogeheten Visa-referentienummer. Met je persoonlijke Visa-referentienummer is het mogelijk om bij aankomst in Iran je visum on arrival aan te vragen. Een visum on arrival is altijd een single entry visum voor maximaal 45 dagen. Dit visum kan eventueel verlengd worden in Iran met maximaal nog eens 45 dagen. Dat kan bij een lokaal immigratiekantoor in Iran.
Vereisten Visa Grant Notice Iran
Houd rekening met de volgende vereisten voor een Visa Grant Notice voor Iran;
 • Het paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn vanaf het moment dat u Iran weer verlaat.
 • Je dient twee pasfoto's bij je te hebben. De pasfoto's dienen in kleur te zijn, met een volledig witte achtergrond.
 • De maximale verblijfsduur van de Visa Grant Notice (on arrival) is 45 dagen.
 • Je kunt Iran één keer in- en uitreizen via het visum on arrival.
 • Je kunt het visum on arrival één keer verlengen met maximaal 45 dagen (ter plaatse bij een immigratiekantoor in Iran).
 • Je dient te kunnen laten zien waar en wanneer je precies in Iran gaat verblijven.
 • Je dient een fysieke print van de Visa Grant Notice te kunnen laten zien als je het land in reist.
 • Je dient bij aankomst op het vliegveld in Iran de kosten te voldoen voor het aanvragen van een visum on arrival. Deze kosten bedragen op dit moment rond de € 75,-. Zorg ervoor dat je ook ruim voldoende contant geld op zak hebt.
Inreismogelijkheden
Met een Visa Grant Notice voor Iran kun je het land alleen inreizen via een internationale luchthaven in Iran.
Zorgverzekering
Het komt voor dat er gevraagd wordt om een bewijs van een geldige zorgverzekering bij aankomst in Iran. Hiervoor adviseren wij dat u voor vertrek een zogenoemde buitenlandverklaring voor Iran aanvraagt bij uw zorgverzekering. Zorg dat de reisdata ook vermeld worden in de verklaring. Als u de verklaring niet kunt tonen is het mogelijk dat u ter plaatse een verzekering af moet sluiten voor € 12,-.
Toerisme
Zakelijk
Student
Transit
Sociaal Cultureel
Non-O (retirement)
Lang Verblijf
Journalist
Z visum (werk- of stagevisum)
Meereizend Familielid
Humanitair
Automobiel Toerisme
Privébezoek
Vrijwilligerswerk
Sport
Toerisme (East Africa)
STV (Special Tourist Visa)

Een Visa Grant Notice aanvragen voor Iran

Wil je Iran gaan bezoeken voor een toeristische reis? Dan heb je een toestemming voor een visum on arrival voor Iran nodig. Onderaan deze pagina kun je lezen wat de exacte voorwaarden en vereisten zijn voor een Visa Grant Notice voor Iran. Lees alle onderstaande informatie goed door voordat je start met de visumaanvraag voor Iran.  

Kosten en verwerkingstijd visum

Een toestemming voor een visum on arrival voor Iran kun je vanaf 90 dagen voor je aankomstdatum aanvragen. Via YourVisa vraag je snel en overzichtelijk je Visa Grant Notice voor Iran aan. Het voordeel hiervan is dat je online direct je visumaanvraag voor Iran kunt starten. De exacte kosten voor het aanvragen van dit visum zijn afhankelijk van de gekozen service en het soort visum dat je kiest. Voor meer informatie over onze servicepakketten en wat wij precies voor je kunnen doen klik hier. Als je de exacte prijs van je visumaanvraag wilt weten kun je deze berekenen door de aanvraag samen te stellen in onze webshop. Vraag je toestemming voor je visum on arrival voor Iran op tijd aan, zodat je er zeker van bent dat je de toestemming voor Iran voor je reis in je bezit hebt. De verwerkingstijd van de normale e-visum procedure neemt maximaal 10 werkdagen in beslag. Kies je voor de spoedservice, reken dan op maximaal 5 werkdagen.

Spoedvisum Iran

Vertrek je al snel naar Iran? Vraag dan een spoedvisum Iran aan via YourVisa. In onze webshop kun je kiezen voor onze "E-visum service spoed" bij een visumaanvraag voor Iran. Via deze service kunnen wij een Visa Grant Notice voor Iran afronden in maximaal 8 werkdagen. Dit geldt vanaf de eerste werkdag na ontvangst van de vereiste visumdocumenten. Houd rekening met sluitingsdagen van ons kantoor en/of de officiële feestdagen van Iran. De sluitingsdagen van ons kantoor en officiële Iraanse feestdagen dienen te worden opgeteld bij de verwerkingstijd.

Verschillende soorten visums

Een visum voor Iran kun je maximaal 3 maanden voor je reis aanvragen. Voor het aanvragen van een visum voor Iran is een Visa Grand Notice vereist. Met je persoonlijke Visa-referentienummer is het mogelijk om bij aankomst in Iran je visum on arrival aan te vragen. Een visum on arrival is altijd een single entry visum voor maximaal 45 dagen. Het is eventueel mogelijk om dit visum in Iran te verlengen met nog eens 45 dagen, zodat je maximaal 90 dagen in Iran kunt verblijven. Je kunt het visum verlengen bij het dichtstbijzijnde immigratiekantoor in Iran.

YourVisa

Het aanvragen van een Visa Grant Notice voor Iran is lastig. Er worden veel persoonlijke vragen gesteld (in het Engels) en er dienen documenten geüpload te worden tijdens de aanvraag (paspoort, pasfoto). De ambassades stellen veel eisen aan de te uploaden documenten en de aanvraag kan alleen afgerekend worden via een credit card. 

Als je de aanvraag voor een Visa Grant Notice voor Iran via YourVisa laat verlopen kun je deze vragen gemakkelijk in het Nederlands beantwoorden en de vereiste documenten in ieder gewenst formaat uploaden. Wij zorgen er vervolgens voor dat je gegevens en documenten in het juiste formaat doorgezet worden naar de online omgeving van de Iraanse overheid.

Bij YourVisa betaal je gemakkelijk per iDeal (Nederland) of Bancontact (België). Bij slechts een enkele (type)fout kan de visumaanvraag voor Iran al geweigerd worden of je wordt niet toegelaten op de vlucht. Wij controleren al je gegevens en documenten zorgvuldig zodat je zeker weet dat de visumaanvraag voor Iran in één keer goedgekeurd wordt en geen (type)fouten bevat. Bij YourVisa betaal je geen transactiekosten voor de online betaling.

Vraag hier direct je Visa Grant Notice voor Iran aan!

© YourVisa, Realisatie door Websentiment