Kosten en verwerkingstijd voor het aanvragen van een visum voor China


YourVisa is een visumservicebureau die u kan helpen bij het aanvragen van een visum voor China. De kosten zijn afhankelijk van het soort visum en de procedure die u kiest. U kunt via YourVisa verschillende soorten visa voor China aanvragen. Onder andere een toeristenvisum voor China, een zakelijk visum, een studievisum of een Z-visum (stage/werk) voor China. Hieronder vindt u de kosten voor het aanvragen van de verschillende soorten visums:

Ambassadekosten voor visum China

Een Single Entry of een Double Entry voor maximaal 60 dagen verblijf in China kost € 111,55 (alle visums). Zakelijke reizigers kunnen onder voorwaarden kiezen voor een Multiple Entry 6 of 12 maanden visum voor China. De ambassadekosten hiervan bedragen ook € 111,55. Voor een spoedprocedure rekent de ambassade van China een toeslag van € 67,30.

Bemiddelingskosten via YourVisa

YourVisa rekent servicekosten voor het aanvragen van een visum voor China. Wij reizen hiervoor ook meerdere keren op en neer naar Den Haag of Brussel om uw visumaanvraag voor u in te dienen bij het Chinese visumcentrum. De kosten variëren afhankelijk van de verwerkingstijd en kunnen in overleg versneld worden:
  1. Standaard service (max. 10 werkdagen): € 90,- inclusief btw.
  2. Express service (max. 3 werkdagen): € 125,- inclusief btw.
  3. Transportkosten (per aanvraag): € 95,- inclusief btw.

Verzendkosten voor visum China

YourVisa stuurt uw paspoort(en) nadat uw visumaanvraag voor China is afgerond weer aan u terug, tenzij u ervoor kiest om deze af te halen. De kosten voor het retourzendenzijn als volgt: ·         PostNL aangetekend: € 18,50 inclusief btw. ·         DHL koerier: vanaf € 65,- inclusief btw ·         Schiphol koerier (klaarleggen voor vertrek): € 150,- inclusief btw ·         Spoedkoerier € 0,69 per km vanaf Breda, retour, starttarief € 30,- inclusief btw

Verwerkingstijd voor visum China

YourVisa heeft tijd nodig om uw documenten te controleren en te verwerken en om op en neer te reizen naar het visumcentrum van China in Den Haag. Vandaar dat onze verwerkingstijden voor een visumaanvraag voor China afwijken van de verwerkingstijd van de ambassade. Houd er ook rekening mee dat dit kan variëren afhankelijk van specifieke omstandigheden en piekperiodes, zoals feestdagen. Dat geldt voor zowel de ambassade van China als voor YourVisa. Kortom, zorg ervoor dat u op tijd begint met uw visumaanvraag via YourVisa en houd rekening met de verwerkingstijd, zodat uw reis naar China zonder stress kan beginnen!

Contact

Heeft u vragen of wilt u direct een visum aanvragen? Neem dan contact op met YourVisa via onze website yourvisa.nl of bel ons op +31 (0)76 581 65 97 (ook via whatsapp bereikbaar). Ons team staat klaar om u te helpen met uw visumaanvraag, u een overzicht te geven van de kosten voor een visum China en zorgt ervoor dat het proces soepel en efficiënt verloopt.Zorg ervoor dat u op tijd begint met uw visumaanvraag via YourVisa en houd rekening met de verwerkingstijd, zodat uw reis naar China zonder stress kan beginnen!


Visum voor China nodig? Of Heb je een zakelijke reis naar China gepland? Dan is de volgende stap; een visum aanvragen voor China. Zonder visum is het namelijk niet mogelijk om door China te reizen. Om naar China te kunnen reizen heb je altijd een geldig visum nodig. Wil je weten hoe en waar je dit visum voor China kunt aanvragen? Hieronder lees je meer over een visum China aanvragen

visum voor china

Hoe ziet een visum voor China eruit?

Een visum voor China wordt in de vorm van een sticker in je paspoort geplakt. Op deze sticker staan je persoonlijke gegevens en de data waarop het visum geldig is. Zonder deze sticker in je paspoort is het niet toegestaan om China in te reizen.

Wie moet een visum voor China aanvragen?

Alle reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebben een visum nodig om China in te kunnen reizen. Dit geldt zowel voor volwassenen als voor kinderen en zowel voor toeristen als voor zakelijke reizigers.

Welke documenten zijn er nodig om een visum voor China aan te vragen?

Welke documenten er nodig zijn voor een visumaanvraag voor China is afhankelijk van je persoonlijke situatie en reisdoel. Hieronder volgt een opsomming van de documenten die minimaal vereist zijn voor een visumaanvraag voor China;

  1. Paspoort
  2. Pasfoto
  3. Visumformulier voor China
  4. Bewijs van je reisarrangement. Denk hierbij aan een hotelreservering en een retourticket.
  5. Werkgeversverklaring en/of bankafschrift
  6. Privacyverklaring voor China
Voor een exacte opsomming van de vereiste documenten kun je kijken naar de visumpagina van China op YourVisa.nl

Het correct invullen van het online visumformulier voor China is erg belangrijk. Je aanvraag kan namelijk worden afgekeurd als deze onvolledig of onjuist is ingevuld. Zelf kleine typefouten zijn een reden om een visumaanvraag voor China in zijn geheel af te wijzen. YourVisa kent als enige visumbureau een service op maat.

Hoe gaat het aanvragen van een visum voor China in zijn werk?

De eerste stap is het verzamelen van alle gevraagde vereiste documenten. Vervolgens dien je het online visumformulier voor China in te vullen op een website van de Chinese overheid. Dit visumformulier is zeer uitgebreid. Als je een visum voor China aan wilt vragen dien je 10 pagina’s met vragen te beantwoorden. De vragen die gesteld worden lopen uiteen van persoonlijke gegevens en werkgegevens tot gegevens over je familie, je eventuele strafverleden en je reisverleden. Na het invullen van deze vragen dien je een afspraak te maken bij het Chinese visumcentrum in Den Haag of Brussel (afhankelijk van je nationaliteit).   Op het afgesproken tijdstip dien je je te melden bij het Chinese visumcentrum. Hier zul je alle documenten netjes op volgorde in moeten dienen, waaronder je fysieke paspoort. Vanaf 17 december 2019 is het verplicht om tijdens het aanvragen van je visum voor China ook je vingerafdrukken af te geven.

Een visumaanvraag voor China wordt in ongeveer 50% van de gevallen de eerste keer afgekeurd. Dit gebeurd meestal omdat de gevraagde documenten niet in orde zijn of omdat het visumformulier niet juist is ingevuld. In dit geval zul je opnieuw een afspraak moeten maken bij het Chinese visumcentrum om het visum voor China opnieuw proberen aan te vragen.  

Als de visumaanvraag voor China uiteindelijk is goedgekeurd dien je na de verwerkingstijd (doorgaans 4 a 5 werkdagen) je paspoort weer af te halen bij het Chinese visumcentrum.

Kan ik een visumaanvraag voor China uitbesteden?

YourVisa kan dit hele traject voor jullie uit handen nemen. Vanaf de standaard service vullen zij het visumformulier voor China in en controleren ze alle vereiste documenten. YourVisa maakt het hele aanvraagpakket in orde zodat je niet voor niks naar het Chinese visumcentrum afreist om je visum voor China aan te vragen. YourVisa haalt vervolgens je paspoort weer op nadat de verwerkingstijd is verstreken.

Als je in de afgelopen 5 jaar (vanaf 17 december 2019) al vingerafdrukken af hebt laten nemen en je beschikt nog over hetzelfde paspoort, dan kan YourVisa je visumaanvraag voor China in persoon indienen bij het Chinese visumcentrum. Je hoeft dan dus niet zelf naar het Chinese visumcentrum af te reizen om nogmaals je vingerafdrukken af te laten nemen. YourVisa neemt dan het gehele aanvraagtraject uit handen, inclusief het indienen en ophalen van de documenten en je paspoort bij de ambassade van China in Den Haag.

visum voor china

Ja, ik wil een visum voor China aanvragen

Wil je snel en eenvoudig een visum voor China aanvragen? Dan ben je bij YourVisa aan het juiste adres! Zet hier je visumaanvraag voor China in gang. Heb je nog andere vragen met betrekking tot een e-visum, neem dan telefonisch contact op met een ervaren visumspecialist van YourVisa.
© YourVisa, Realisatie door Websentiment