Welkom bij YourVisa.nl! Als u van plan bent om China te bezoeken, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn en vooral als het gaat om het verkrijgen van een toeristenvisum voor China, ook wel bekend als een L-visum. Bent u nu van plan bent om te genieten van de prachtige landschappen, historische monumenten te bezoeken of de lokale cultuur te ervaren, wij helpen u graag bij het regelen van uw visum. In dit artikel geven we u een overzicht van wat u moet weten over het aanvragen van een toeristenvisum voor China, zodat u zonder zorgen van uw reis kunt genieten.


Toeristenvisum (L-Visa) voor China 

Een toeristenvisum, ook wel bekend als een L-visum, is bedoeld voor reizigers die naar China gaan voor recreatie, vakantie, het bezoeken van monumenten of andere bezienswaardigheden. Hier zijn de belangrijkste punten die u moet weten over het toeristenvisum voor China:

Geldigheid en verblijfsduur toeristenvisum China 


Een toeristenvisum voor China kan aangevraagd worden voor maximaal 60 dagen verblijf vanaf de datum van binnenkomst in China. Het is een Single Entry of een Double Entry visum, wat betekent dat u China één of twee keer kunt binnenkomen en verlaten binnen de geldigheidsperiode. De ambassade van China bepaalt uiteindelijk welk visum u krijgt aan de hand van de (reis)documenten die u aanlevert.

Vereisten voor het aanvragen van een toeristenvisum voor China 

Om een toeristenvisum voor China aan te vragen, dient u minimaal de volgende documenten aan te leveren:
  • Paspoort: Uw paspoort dient minstens zes maanden geldig te zijn na de vertrekdatum uit China en ten minste 2 opeenvolgende lege pagina’s hebben.
  • Recente kleurenpasfoto: Een originele pasfoto met een volledige witte achtergrond. Uw schouders dienen zichtbaar te zijn en bedekt te zijn met donkere kleding. Uw voorhoofd en uw oren dienen zichtbaar te zijn.
  • Retourticket: U dient een bewijs aan te leveren van uw in- en uitreis. Dat kan in de vorm van een trein- of vluchtschema. Als u een Double Entry visum aanvraagt dient u aan te kunnen tonen dat u twee keer China in- en uit reist.
  • Hotelboeking: U dient een bewijs aan te leveren van minimaal de eerste hotelovernachting bij aankomst in China. Uw naam dient zichtbaar te zijn op de boeking.
  • Werkgeversklaring voor China: U dient aan te kunnen tonen dat u werkzaam bent. YourVisa beschikt over een template, welke u kunt gebruiken voor de aanvraag van een toeristenvisum voor China. Als u zelfstandige, gepensioneerd, student of werkloos bent kunnen er extra documenten gevraagd worden door het visumcentrum voor China, waaronder bankafschriften of het inschrijvingsbewijs van de onderwijsinstelling.

Visumvrij reizen met een toeristenvisum voor China

Tot en met 31 december 2025 is visumvrij reizen naar China mogelijk voor reizigers met de volgende nationaliteit: Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Italië of Spanje. De reis dient aan de volgende voorwaarden te voldoen:
  • Het reisdoel dient toeristisch, zakelijk of voor familie-/vriendenbezoek te zijn. 
  • De reis mag niet langer duren dan 15 dagen.
Voldoet u niet aan bovenstaande voorwaarden dan dient u nog steeds een visum voor China aan te vragen. Controleer altijd de meest recente informatie voordat u op reis gaat.

Bent u van plan om China als toerist te bezoeken? Zorg ervoor dat u tijdig uw toeristenvisum voor China aanvraagt en dat u alle benodigde documenten compleet hebt. YourVisa.nl staat klaar om u te helpen met het hele proces, zodat u zonder zorgen van uw reis kunt genieten. Heeft u nog vragen of wilt u hulp bij uw visumaanvraag? Neem dan contact met ons op via YourVisa.nl. Wij staan klaar om u te ondersteunen bij elke stap van uw visumaanvraag.

© YourVisa, Realisatie door Websentiment