Een werkvisum China aanvragen? Met een werkvisum China kun je tijdelijk werken in China. Hiervoor is een werkvergunning vereist (Permit for Foreign Experts). Op een werkvisum China is het mogelijk om eventueel familieleden mee te nemen naar China. Een zakenvisum is niet geschikt om op te werken in China. Met een zakenvisum kunnen er zakelijke bezoeken aan China worden gebracht. Bijvoorbeeld, om contracten te bespreken, inkopen te doen of beurzen te bezoeken. 

werkvisum china aanvragen

Een werkvisum China aanvragen

Wanneer je een zakelijk bezoek brengt aan China heb je een zakelijk visum nodig. Het is niet mogelijk om zonder visum naar China te reizen. Om een werkvisum China aan te vragen zijn er verschillende documenten vereist, waaronder een paspoort dat nog 6 maanden geldig is vanaf aankomst in China. Hieronder lees je alles over het aanvragen van een werkvisum China.

Wie moeten er een werkvisum voor China aanvragen?

Iedereen met een Nederlandse of Belgische nationaliteit die naar China reist heeft een visum nodig. Wanneer het een zakelijke reis betreft dient er een zakelijk visum aangevraagd te worden. Er zijn verschillende opties: een visum voor eenmalig bezoek voor maximaal 30 dagen, een visum voor twee bezoeken voor maximaal 2 keer 30 dagen of een visum voor meerdere bezoeken met een geldigheid van een half jaar of één jaar.

Eisen aan het paspoort voor een zakenvisum China

Bij een visum voor eenmalig inreizen moet je paspoort nog zes maanden geldig zijn op het moment van aankomst in China. Voor een visum voor twee bezoeken moet je paspoort nog minstens zeven maanden geldig zijn bij de eerste aankomst in China en zes maanden bij de tweede aankomst. Ook moeten er per bezoek nog twee lege pagina's naast elkaar in je paspoort beschikbaar zijn. Één voor de stempel bij aankomst en één voor de stempel bij vertrek. Bij een visum voor meerdere bezoeken zijn er aanvullende eisen, die afhangen van hoe lang het zakenvisum geldig moet zijn. Voor een zakenvisum China met een geldigheid van een half jaar moet je paspoort 7 maanden geldig zijn bij de eerste aankomst en minstens 6 maanden bij je laatste aankomst in China. Voor een werkvisum China met een geldigheid van 1 jaar moet je paspoort 13 maanden geldig zijn bij de eerste aankomst en minstens 6 maanden bij de laatste aankomst in China.

Welke documenten heb je nodig voor het aanvragen van een zakenvisum China?

Een aantal documenten zijn nodig voor iedere visumaanvraag voor China:
 • Paspoort
 • Pasfoto, witte achtergrond, 48x33mm
 • Kopie paspoort (informatiepagina)
 • Online visumformulier China
 • Bevestigingen van de boeking van je heen- en terugvlucht
 • Hotel bevestiging (1e nacht hotel in China)
 • Werkgeversverklaring, bewijs onderwijsinstelling (indien student) of recent bankafschrift met een saldo van €100 per dag als bewijst dat je genoeg geld hebt om in China te verblijven.

Voor een zakenvisum komen er nog de volgende documenten bij:
 • De Chinese Business License van het bedrijf dat je in China gaat bezoeken, met stempel. Dit hoeft niet wanneer het een ziekenhuis of universiteit betreft.
 • Een Engelstalige uitnodigingsbrief van de organisatie die je gaat bezoeken in China.

Voor een werkvisum China komen er nog de volgende documenten bij:
 • Werkvergunning (Permit for Foreign Experts). De vergunning moet worden afgegeven door het State Bureau of Foreign Experts of China. 
 • (Eventueel) meereizende familieleden; Partner: een volledig gelegaliseerde kopie van de huwelijksakte (gelegaliseerd) Kind(eren): een volledig gelegaliseerde kopie van de geboorteakte(s) (gelegaliseerd)

Hoe werkt het aanvragen van een werkvisum voor China?

Je zakenvisum is na aanvraag 90 dagen geldig, je kunt het visum niet eerder dan 3 maanden voor vertrek aanvragen. De visumaanvraag zelf kost ook enige tijd, omdat de ambassade van China met een afsprakensysteem werkt. Ons advies is om niet te laat met je visumaanvraag te starten. Denk aan minimaal 2 weken voor vertrek. Ten eerste verzamel je alle benodigde visumvereisten / documenten. Ten tweede vul je het online visumformulier voor China in. Dit is een zeer uitgebreide vragenlijst van uiteindelijk 10 pagina's. Daarna moet er een afspraak gemaakt worden bij het Chinese visumcentrum. Als laatste dien je naar het Chinese visumcentrum af te reizen om je visumaanvraag in te dienen en om je vingerafdrukken af te geven. Enkele (werk)dagen later kun je je paspoort met visum weer ophalen bij het Chinese visumcentrum in Den Haag of Brussel. Een visumaanvraag voor China is nooit op dezelfde dag klaar.

Hoe helpt YourVisa je bij de aanvraag van je werkvisum voor China?

Ongeveer de helft van de visumaanvragen voor China wordt afgewezen omdat er documentie verkeerd is aangeleverd of omdat er fouten staan het het online visumformulier China. YourVisa kan het traject voor je uit handen nemen. Vanaf onze standaard service vullen wij het online visumformulier China voor je in en controleren alle benodigde documenten. Indien je voor de eerste keer naar China afreist moet je nog wel zelf naar het Chinese visumcentrum om je visumaanvraag in te dienen en om je vingerafdrukken af te geven. Vingerafdrukken blijven 5 jaar in het systeem staan. Eventuele nieuwe visumaanvragen kunnen wij geheel uit handen nemen. YourVisa kan dan je visumaanvraag ook indienen en ophalen bij het Chinese visumcentrum. Door je visumaanvraag aan te vragen via YourVisa voorkom je problemen bij het aanvragen van je zakenvisum en bespaar je kostbare tijd.

werkvisum china aanvragen
© YourVisa, Realisatie door Websentiment