Als je een reis naar Rusland op de planning hebt staan, is het verstandig om zo snel mogelijk een visum aan te vragen. Zonder vooraf een visum voor Rusland te regelen is het onmogelijk om naar Rusland te reizen. YourVisa zet hieronder alvast alles op een rijtje wat je moet weten over een visumaanvraag Rusland.

Wie heeft een visum voor Rusland nodig?

Of je nu een zakelijke reiziger of een toerist bent: iedereen met de Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft een visum nodig voor zijn reis naar Rusland. Reis je samen met één of meerdere kinderen? Ook dan moet iedereen een eigen visum aanvragen. Als je geen Nederlandse of Belgische nationaliteit hebt, kunnen de regels wat betreft een visum verschillen. Voor meer informatie kun je in dat geval het beste contact opnemen met YourVisa.


Hoe ziet een visum voor Rusland er uit?

Een visum voor Rusland is een sticker die in je paspoort wordt geplakt door de Russische ambassade in Den Haag of Brussel. Op deze sticker staan onder andere je persoonlijke gegevens en reisdata vermeldt. De data die vermeld worden op het visum voor Rusland zijn leidend. De reis naar Rusland mag alleen plaats vinden binnen het vermelde tijdsbestek.

Visumaanvraag Rusland regel je snel en gemakkelijk bij YourVisa

Wat heb je nodig voor een visumaanvraag Rusland?

Voor een visumaanvraag Rusland heb je een aantal zaken nodig. Allereerst is het belangrijk dat je over een paspoort beschikt dat nog minimaal 6 maanden geldig is. Daarnaast heb je het volgende nodig:

  • Pasfoto
  • Verklaring van de reisverzekering
  • Uitnodiging van een Russische organisatie. Dit kan zowel een zakelijke uitnodiging zijn als een uitnodiging van een reisorganisatie of hotel. YourVisa kan deze uitnodiging voor Rusland verzorgen.

Tot slot is het van groot belang dat de visumaanvraag voor Rusland volledig en correct ingevuld wordt. Een klein typefoutje kan al grote problemen opleveren. Controleer dit grondig of vraag YourVisa je te helpen bij het invullen van alle gegevens. Ook het invullen van je reisdata moet zeer nauwkeurig gedaan worden. Je mag namelijk enkel op de opgegeven data Rusland in- en uit reizen. Vanaf de standaard service vult YourVisa alle benodigde gegevens voor je in.

Verschillende soorten visa voor Rusland

Voor Rusland bestaan er verschillende soorten visa. Welke het beste bij jou past is afhankelijk van je reisdoel, het aantal dagen die je in Rusland gaat verblijven en het aantal keer dat je Rusland in wilt reizen. Daarnaast is het mogelijk om een spoedprocedure aan te vragen als je je visum zo snel mogelijk nodig hebt. Een spoedprocedure duurt gemiddeld 4 tot 7 werkdagen.


Hoe gaat een visumaanvraag Rusland in zijn werk?

Een standaard visumaanvraag voor Rusland duurt ongeveer 2 weken. Allereerst moet je hiervoor een uitgebreid online visumformulier invullen, op een website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Rusland. In dit formulier worden vragen gesteld over onder andere je persoonlijke gegevens en je geplande reis naar Rusland. Daarnaast wordt er gevraagd naar je werk, je strafverleden en je familie. Ook dien je hier alle gegevens van je officiële Russische uitnodiging in te vullen. Hierna dient een afspraak te worden gemaakt bij de Russische ambassade in Den Haag of Brussel. Hier wordt gevraagd naar alle benodigde documenten waaronder je paspoort, een pasfoto, het ingevulde online visumformulier, de officiële uitnodiging en een zorgverzekeringsverklaring. Je dient je paspoort achter te laten bij de ambassade van Rusland. Na ongeveer anderhalve week zal de Russische ambassade je visumaanvraag Rusland hopelijk goedkeuren en kan het visum voor Rusland samen met je paspoort weer worden opgehaald.


Hoe kun je een visumaanvraag voor Rusland in gang zetten?

De makkelijkste manier om een visumaanvraag Rusland te regelen is door gebruik te maken van YourVisa. Wij regelen niet alleen dat alle visumformulieren en gegevens op orde zijn, wij besparen je ook minimaal twee bezoeken aan de Russische ambassade in Den Haag of Brussel.

Bij YourVisa heb je de keuze uit drie verschillende serviceniveaus: Budget, Standaard of Express. Bij alle opties kun je rekenen op persoonlijke begeleiding en ondersteuning. Bij de Standaard en de Express service kun je de documenten zelfs door ons laten invullen en laten aanpassen indien nodig. De Express service is noodzakelijk als je je visum voor Rusland extra snel nodig hebt.
© YourVisa, Realisatie door Websentiment