Een visum Transsiberië Express nodig? Met een visum Transsiberië Express kun je reizen door drie bijzondere landen: Rusland, Mongolië en China. Voordat je dit avontuur aan gaat is het wel belangrijk om je te verdiepen in reisdocumenten. Voor alle drie de landen heb je namelijk een geldig visum nodig. YourVisa helpt je daarom graag met het regelen van een visum Transsiberië Express.

Wat is een visum Transsiberië Express?

Een visum voor de Transsiberië Express bestaat in principe uit drie verschillende visa. Tijdens de Transsiberië Express reis je namelijk door Rusland, Mongolië en China. Voor elk land moet je een apart visum aanvragen.

Wie heeft een visum Transsiberië Express nodig?

Iedereen met de Nederlandse of Belgische nationaliteit die de Transsiberië Express gaat maken heeft het visum nodig. Dit geldt zowel voor kinderen als voor volwassenen. Als je geen Nederlandse of Belgische nationaliteit hebt, moet je een BRP (Basisregistratie Personen) aanvragen bij de gemeente.

Hoe lang duurt de aanvraag visum Transsiberië Express?

De aanvraag voor een visum Transsiberië Express neemt behoorlijk wat tijd in beslag. Dit komt doordat de visa niet tegelijkertijd kunnen worden aangevraagd. Als er foutjes in je aanvraag zitten, kan het proces zelfs nog langer duren. We raden je daarom altijd aan om je visum ruim van te voren te regelen. Denk hierbij aan ongeveer 6 weken voordat je op reis gaat.

Bestaat er ook een spoedvisum Transsiberië Express?

Ja, maar zelfs de aanvraag van een spoedvisum neemt behoorlijk wat tijd in beslag. Een spoedvisum ontvang je meestal na ongeveer 2 tot 3 weken.
 

Hoe vraag je het visum Transsiberië Express aan?

De aanvraag van een visum Transsiberië Express is behoorlijk ingewikkeld. Zo heb je allereerst de benodigde papieren nodig voor een Russisch visum. Om een visum in Rusland te verkrijgen moet je onder andere een verklaring van je reisverzekering en een officiële uitnodiging van een reisorganisatie of hotel in het land overhandigen. Vervolgens heb je een visum voor Mongolië nodig. Ook voor dit land gelden speciale eisen. Denk hierbij aan een bankafschrift, een reisarrangement en een pasfoto. Tot slot heb je een visum voor China nodig. Voor dit land moet je verschillende documenten inleveren, waaronder een reisarrangement, een werkgeversverklaring en privacyverklaring van de Chinese Ambassade. Ook moet je –indien je niet eerder in China bent geweest- vingerafdrukken afgeven. Houd er daarbij rekening mee dat voor alle drie de landen verschillende vragenlijsten in het Engels moeten worden ingevuld.

Waar kan YourVisa mee helpen?

Zoals je hebt kunnen lezen, komt er behoorlijk wat kijken bij de aanvraag van een visum Transsiberië Express. Gelukkig heeft YourVisa veel ervaring en helpen we jou snel en zorgeloos door dit proces heen. Zo sturen we jou allereerst een informatiepakket. Hierin staat duidelijk vermeldt welke documenten je moet aanleveren en welke stappen je moet ondernemen. Vervolgens helpen we jou bij het correct invullen van de documenten (indien gewenst kunnen wij ook de documenten voor je invullen). Tot slot gaan wij voor jou naar de ambassades om de aanvraag in orde te maken.

Waarom kiezen voor YourVisa?

Zowel Rusland als Mongolië en China hanteren strenge eisen. Een typefoutje of het aanleveren van verkeerde documenten kunnen er voor zorgen dat je visumaanvraag afgekeurd wordt. Dit is zonde van je tijd, geld en moeite. Met de hulp van YourVisa voorkom je dit soort problemen. Bovendien hoef je zelf niet meerdere malen af te reizen naar de verschillende ambassades.

visum transsiberie express
© YourVisa, Realisatie door Websentiment