Een visum Amerika ESTA nodig? Als je naar Amerika reist moet je vooraf een visum of een ESTA aanvragen.

Wil je alles weten over het visum Amerika ESTA? Lees dan snel verder.

visum amerika esta

Een visum of een ESTA aanvragen?

De ESTA (een afkorting van Electronic System for Travel Authorization) is een elektronische reistoestemming voor de Verenigde Staten. Met behulp van het visum voor Amerika (ESTA) worden alle reizigers vooraf gescreend door de Amerikaanse overheid.

Of je een visum of een ESTA nodig hebt is afhankelijk van de duur van je reis. Ga je voor langer dan 90 dagen naar de Verenigde Staten? Dan heb je een fysiek visum nodig, welke je alleen in persoon aan kunt vragen bij de Amerikaanse ambassade. Reis je korter dan 90 dagen? Dan is het aanvragen van een ESTA voor Amerika voldoende.

Wie moet een visum Amerika ESTA aanvragen?

Iedereen met de Nederlandse of Belgische nationaliteit moet een visum Amerika ESTA aanvragen als hij of zij naar de Verenigde Staten reist. Ook als je een tussenstop of een overstap maakt in de Verenigde Staten, heb je deze nodig. De ESTA is zowel geldig voor toeristische als zakelijke reizen. Een visum Amerika ESTA is twee jaar geldig. Let er wel op dat je per bezoek maximaal 90 dagen in de Verenigde Staten mag verblijven.

Hoe werkt de aanvraag van een visum Amerika ESTA?

De aanvraag van een visum Amerika ESTA regel je eenvoudig online via YourVisa. Als eerste dien je een online formulier in te vullen. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Daarna kies je je betaalmethode en betaal je de aanvraag van de ESTA. Tot slot ontvang je een bevestiging zodra de ESTA is toegekend. Deze bevestiging wordt over het algemeen via de e-mail en via sms verstuurd. Voor de aanvraag van een ESTA visum voor Amerika dien je een kopie van je paspoort en vliegticket te uploaden tijdens de online visumaanvraag. 

Hoe langt duurt de aanvraag van een visum Amerika ESTA?

De aanvraag duurt gemiddeld zo’n 3 werkdagen. In sommige gevallen kan dit ook sneller zijn.

Spoed aanvraag
Als je met spoed een visum Amerika ESTA voor de Verenigde Staten aanvraagt, ontvang je hem in bijna alle gevallen binnen 1 werkdag. Omdat je niks hoeft uit te printen, kun je dit eventueel ook op het vliegveld nog regelen. Let er wel op dat het toekennen van een ESTA nooit gegarandeerd kan worden en dat het daarom verstandig is om de ESTA (ruim) van tevoren aan te vragen. Ook zijn er extra kosten verbonden aan de spoedaanvraag voor een visum voor Amerika. 

Waar moet je rekening mee houden bij de aanvraag van een visum Amerika ESTA?

Als je een visum Amerika ESTA gaat aanvragen, is het erg belangrijk dat je alle gegevens correct invult. Kijk daarom goed naar de instructies of vraag YourVisa om hulp. Daarnaast zijn er speciale gevallen waarbij de aanvraag van een visum Amerika ESTA kan worden geweigerd. Dit kan onder andere te maken hebben met je (reis)verleden. Houd er tot slot rekening mee dat je altijd moet kunnen aantonen dat je van plan bent de Verenigde Staten weer te verlaten. Dit kan door een vliegticket van je terugreis te tonen.

visum amerika esta

Hulp nodig bij het aanvragen van een visum Amerika?

Via YourVisa kun je eenvoudig een visum Amerika ESTA aanvragen via onze webshop. De vragen zijn in het Nederlands en je kunt betalen per iDeal. YourVisa controleert vervolgens je aanvraag en zorgt ervoor dat deze foutloos ingediend wordt bij de online ESTA omgeving van de Amerikaanse overheid. YourVisa biedt ook ondersteuning per telefoon of e-mail.


© YourVisa, Realisatie door Websentiment