• Belangrijke informatie
Belangrijke informatie
Uploaden paspoort kopie
Je dient een duidelijke scan of kopie van de informatiepagina van je paspoort te uploaden tijdens je aanvraag van het e-visum. Het paspoort dient te voldoen aan de volgende eisen;
  • Het paspoort dient minimaal een half jaar na vertrek na thuiskomst geldig te zijn.
  • Het paspoort dient ten minste twee lege pagina's te bevatten, die tegenover elkaar liggen.
  • Het paspoort dient minimaal 6 maanden geldig te zijn na vertrek uit het land.
Uploaden pasfoto
Je dient een duidelijke scan van je pasfoto te uploaden tijdens je aanvraag van het e-visum. De pasfoto dient te voldoen aan de volgende eisen;
  • Pasfoto's dienen te voldoen aan de eisen die gelden voor pasfoto's voor een paspoort of identiteitskaart. Voor alle eisen raadpleegt u de Fotomatrix 2007 van de rijksoverheid.
  • Pasfoto’s dienen een volledig witte achtergrond te hebben. Zelfs een lichtblauwe achtergrond wordt niet geaccepteerd door de ambassade. Oren dienen duidelijk zichtbaar te zijn en sieraden (oorbellen) dienen verwijderd te worden. De schouders dienen zichtbaar te zijn en bedekt te zijn met donkere kleding. 
Visum bij aankomst
Het is mogelijk om bij aankomst op de luchthaven een "visa-on-arrival" te verkrijgen via sommige luchthavens. Echter kunnen wij niet garanderen dat je het visum bij aankomst ook daadwerkelijk toegewezen krijgt. Door het visum van tevoren bij ons aan te vragen loop je geen risico en voorkom je tevens lange wachttijden bij de immigratiedienst. Ook niet alle luchtvaartmaatschappijen laten reizigers toe zonder een visum.
Geldigheid e-visum Mongolië
Het e-visum voor Mongolië is 5 maanden geldig vanaf de dag van uitgifte. De maximale verblijfsduur is 30 dagen. Let op! De eerste inreisdag geldt meteen als de volle eerste dag van de maximale verblijfsduur van 30 dagen, ongeacht hoe laat je inreist. Dit geldt ook voor de dag van vertrek.
Vereisten e-visum Mongolië
Houd rekening met de volgende vereisten voor een e-visum voor Mongolië;
  • Het e-visum is vanaf uitgifte maximaal 5 maanden geldig.
  • De maximale verblijfsduur voor een toeristisch e-visum is 30 dagen.
  • Je kunt Mongolië één keer in- en uitreizen met het e-visum.
  • Je dient een afdruk van het e-visum te kunnen laten zien als je het land in reist.
  • Je dient jezelf te registreren binnen 48 uur na aankomst in Mongolië via http://www.immigration.gov.mn/.
Toerisme
Zakelijk
Student
Transit
Sociaal Cultureel
Non-O (retirement)
Lang Verblijf
Journalist
Z visum (werk- of stagevisum)
Meereizend Familielid
Humanitair
Automobiel Toerisme
Privébezoek
Vrijwilligerswerk
Sport
Toerisme (East Africa)
STV (Special Tourist Visa)

Deze aanvraag is op dit moment helaas niet mogelijk

Een e-visum aanvragen voor Mongolië

UPDATE - Vanaf 2023 t/m 2025 is het mogelijk om voor toeristische reizen van niet langer dan 30 dagen een visum on arrival te verkrijgen bij aankomst in Mongolië.

Wil je Mongolië gaan bezoeken voor een toeristische reis? Dan heb je een visum voor Mongolië nodig. Het Consulaat van Mongolië adviseert om voor vertrek je visum voor Mongolië te regelen. Je kunt mogelijk in aanmerking komen voor een e-visum voor Mongolië. Als je zakelijk naar Mongolië wilt, dan dien je een fysiek visum voor Mongolië aan te vragen. Onderaan deze pagina kun je lezen wat de exacte voorwaarden en vereisten zijn voor een e-visum voor Mongolië. Lees alle onderstaande informatie goed door voordat je start met de visumaanvraag voor Mongolië.  

Kosten en verwerkingstijd visum

Een e-visum voor Mongolië kun je vanaf 90 dagen voor je aankomstdatum aanvragen i.v.m. de geldigheid van het visum. Via YourVisa vraag je snel en overzichtelijk je e-visum voor Mongolië aan. Het voordeel hiervan is dat je online direct je visumaanvraag voor Mongolië kunt starten. De exacte kosten voor het aanvragen van dit visum zijn afhankelijk van de gekozen service en het soort visum dat je kiest. Voor meer informatie over onze servicepakketten en wat wij precies voor je kunnen doen klik hier. Als je de exacte prijs van je visumaanvraag wilt weten kun je deze berekenen door de aanvraag samen te stellen in onze webshop. Vraag je visum voor Mongolië op tijd aan, zodat je er zeker van bent dat je het e-visum voor Mongolië voor je reis in je bezit hebt. De verwerkingstijd van de normale e-visum procedure neemt maximaal 10 werkdagen in beslag. Kies je voor de spoedservice, reken dan op maximaal 4 werkdagen.

Spoedvisum Mongolië

Vertrek je al snel naar Mongolië? Vraag dan een spoedvisum Mongolië aan via YourVisa. In onze webshop kun je kiezen voor onze "E-visum service spoed" bij een visumaanvraag voor Mongolië. Via deze service kunnen wij een visumaanvraag voor Mongolië afronden in maximaal 4 werkdagen. Dit geldt vanaf de eerste werkdag na ontvangst van de vereiste visumdocumenten. Houd rekening met sluitingsdagen van ons kantoor en/of de officiële feestdagen van Mongolië. De sluitingsdagen van ons kantoor en officiële Mongoolse feestdagen dienen te worden opgeteld bij de verwerkingstijd.

Verschillende soorten visums

Er bestaan verschillende soorten visums voor Mongolië. Het meest aangevraagde visum is een single entry 30 dagen visum voor toeristische of zakelijke reizen naar Mongolië. Een visum voor Mongolië kun je maximaal 90 dagen voor je aankomstdatum aanvragen. Een visum voor Mongolië is 30 dagen geldig na aankomst. Het is mogelijk om je visum voor Mongolië eenmalig met nogmaals 30 dagen te verlengen in Mongolië bij een immigratiekantoor. Voor toeristische reizen naar Mongolië is het ook mogelijk om een double entry visum voor Mongolië aan te vragen. Je kunt met een double entry visum voor Mongolië het land twee keer inreizen binnen de uitgegeven 90 dagen. Per inreis mag je 30 dagen aaneengesloten in Mongolië verblijven. Voor een zakelijk visum Mongolië is een officiële uitnodiging vereist vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Mongolië. Het uitnodigende bedrijf in Mongolië dient deze uitnodiging te verzorgen. Voor zakelijke reizen is het mogelijk om een single entry, double entry of een multiple entry visum voor Mongolië aan te vragen.

YourVisa

Het aanvragen van een e-visum voor Mongolië is lastig. Er worden veel persoonlijke vragen gesteld (in het Engels) en er dienen documenten geüpload te worden tijdens de aanvraag (paspoort, pasfoto). De ambassades stellen veel eisen aan de te uploaden documenten en de aanvraag kan alleen afgerekend worden via een credit card. 

Als je de aanvraag voor een e-visum voor Mongolië via YourVisa laat verlopen kun je deze vragen gemakkelijk in het Nederlands beantwoorden en de vereiste documenten in ieder gewenst formaat uploaden. Wij zorgen er vervolgens voor dat je gegevens en documenten in het juiste formaat doorgezet worden naar de online omgeving van de Mongoolse overheid.

Bij YourVisa betaal je gemakkelijk per iDeal (Nederland) of Bancontact (België). Bij slechts een enkele (type)fout kan de visumaanvraag voor Mongolië al geweigerd worden of je wordt niet toegelaten op de vlucht. Wij controleren al je gegevens en documenten zorgvuldig zodat je zeker weet dat de visumaanvraag voor Mongolië in één keer goedgekeurd wordt en geen (type)fouten bevat. Bij YourVisa betaal je geen transactiekosten voor de online betaling.

Vraag hier direct je visum voor Mongolië aan!

© YourVisa, Realisatie door Websentiment