• Belangrijke informatie
Belangrijke informatie

Een e-visum aanvragen voor Indonesië

Ben je van plan om binnenkort langer dan 30 dagen naar Indonesië af te reizen voor een vakantie of een zakenreis? Dan is het goed om te weten dat je vooraf een e-visum aan moet vragen als je langer dan 30 dagen in Indonesië wilt verblijven. Het regelen van een e-visum voor Indonesië is erg ingewikkeld. Alle reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit dienen voorafgaand aan hun reis naar Indonesië een e-visum aan te vragen als ze langer dan 30 dagen aaneengesloten in Indonesië willen verblijven. Meereizende kinderen staan niet meer in het paspoort van de ouders en deze dienen dus zelf een Indonesisch visum aan te vragen. Onderaan deze pagina kun je lezen wat de exacte voorwaarden en vereisten zijn voor een visum voor Indonesië. Lees alle onderstaande informatie goed door voordat je start met de visumaanvraag.


Kosten en verwerkingstijd visum Indonesië

Via YourVisa vraag je snel en eenvoudig je e-visum voor Indonesië aan. De kosten voor het aanvragen van dit visum zijn afhankelijk van de gekozen service en het soort visum dat je kiest. Voor meer informatie over onze servicepakketten en wat wij precies voor je kunnen doen klik hier. Als je de exacte prijs van je visumaanvraag wilt weten kun je deze berekenen door de aanvraag samen te stellen in onze webshop. Sinds de coronacrisis is het erg ingewikkeld en tijdrovend om vooraf een visum voor Indonesië aan te vragen. De verwerkingstijd ligt ongeveer op 8 werkdagen. Als je voor de e-visum spoedservice kiest kun je rekenen op een verwerkingstijd van ongeveer 4 werkdagen. Houd rekening met sluitingsdagen van ons kantoor en/of Indonesische feestdagen. Deze dagen dienen te worden opgeteld bij de verwerkingstijd.

Spoedvisum Indonesië

Vertrek je al binnen een aantal dagen naar Indonesië en heb je nog geen visum? Neem dan contact met ons op om te vragen naar de mogelijkheden. Wij bieden een spoedservice aan voor visumaanvragen voor Indonesië. Houd rekening met een verwerkingstijd van ongeveer 4 werkdagen. Dit geldt vanaf de eerste werkdag na ontvangst van de vereiste documenten (paspoort, pasfoto, ticket etc.). Houd rekening met sluitingsdagen van ons kantoor en/of Indonesische feestdagen. Deze dagen dienen te worden opgeteld bij de verwerkingstijd.

Verschillende soorten visums

Er bestaan verschillende soorten visums voor Indonesië. Het meest aangevraagde e-visum is een single entry 60 dagen voor toeristische of zakelijke doeleinden naar Indonesië. Een visum voor Indonesië kun je maximaal 3 maanden voor je reis aanvragen. Het visum is na uitgifte 3 maanden geldig. Binnen deze 3 maanden dien je Indonesië binnen te reizen. Vanaf het moment van binnenkomst gaat het visum voor Indonesië in en mag je maximaal 60 dagen aaneengesloten in Indonesië verblijven. Indien je langer dan 60 dagen aaneengesloten in Indonesië wilt verblijven is het mogelijk om het visum twee keer met 60 dagen te verlengen bij een lokaal immigratiekantoor.

YourVisa

Het aanvragen van een e-visum voor Indonesië is lastig. Er worden veel persoonlijke vragen gesteld (in het Engels) en er dienen documenten geüpload te worden tijdens de aanvraag (paspoort, pasfoto). De ambassades stellen veel eisen aan de te uploaden documenten en de aanvraag kan alleen afgerekend worden via een credit card. 

Als je de aanvraag voor een e-visum voor Indonesië via YourVisa laat verlopen kun je deze vragen gemakkelijk in het Nederlands beantwoorden en de vereiste documenten in ieder gewenst formaat uploaden. Wij zorgen er vervolgens voor dat je gegevens en documenten in het juiste formaat doorgezet worden naar de online omgeving van de Indonesische overheid.

Bij YourVisa betaal je gemakkelijk per iDeal (Nederland) of Bancontact (België). Bij slechts een enkele (type)fout kan de visumaanvraag voor Indonesië al geweigerd worden of je wordt niet toegelaten op de vlucht. Wij controleren al je gegevens en documenten zorgvuldig zodat je zeker weet dat de visumaanvraag voor Indonesië in één keer goedgekeurd wordt en geen (type)fouten bevat. Bij YourVisa betaal je geen transactiekosten voor de online betaling.

Vraag hier direct je visum voor Indonesië aan!

© YourVisa, Realisatie door Websentiment